PTT binası ‘resmen' açıldı

Kadıköy PTT binası yeni yüzüyle hizmete girdi. Kadıköy için önemli bir yeri olan Kadıköy PTT binasının resmi açılışını Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yaptı.

30 Aralık 2010 - 12:56

Yeni yüzüyle hizmete giren Kadıköy PTT binası törenle açıldı. İstanbul’un en merkezi bölgelerinden birinde yer alan Kadıköy PTT Hizmet Binası’nın yapımı çalışmalarına 2008 yılının Nisan ayında başlandı ve çalışmalar bugüne kadar devam etti. Günümüz teknolojisinin tüm olanakları kullanılarak tasarlanan bina 28 Aralık Salı günü Kadıköy halkının hizmetine açıldı.
Açılış törenine; Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan, Kadıköy Emniyet Müdürü Hakan Boydak ve PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Tural ile birçok davetli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra PTT’deki değişimleri ve yenilikleri anlatan kısa bir tanıtım filmi gösterildi. Film gösteriminin ardından ilk konuşmayı PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Tural yaptı. Tural konuşmasında şunları söyledi: “İstanbul’umuza ve onun göz bebeği ilçelerinden Kadıköy’e layık hale getirdiğimize inandığım Başmüdürlük Hizmet Binamıza alt yapı dâhil 6 milyon 215 bin 353 TL harcama yaptık. 2004 yılında başlattığımız ve PTTBANK konseptine uygun yapısal dönüşüm projesi adını verdiğimiz bu çalışmalar sonucunda, 2010 Kasım ayı sonu itibariyle 1997 adet işyerimizi halkımıza yakışır bir şekilde yenileyerek hizmete sunduk.” PTT’deki değişimin ve yenilenmenin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın talimat ve desteğiyle gerçekleştiğini söyleyen Osman Tural, Binali Yıldırım ile birlikte yardım ve desteklerinden dolayı Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve Kaymakam Hasan Karahan’a teşekkür etti.
Daha sonra kürsüye davet edilen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, konuşmasına soğuk havaya rağmen açılışa ilgi gösteren Kadıköylülere teşekkür ederek başladı. Kadıköy’e ve Kadıköylülere yakışır modern bir PTT binasını hizmete açtıklarını söyleyen Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü: “170 yıllık, bu ülkenin hasretine, sevincine tanık olan PTT’nin kabuğunu kırması gerekiyordu. İşlevi değiştikçe, kendisini yeniledikçe işyerlerini de idari binalarını da yenileme ihtiyacı doğdu. Bugün ülkemizin ilinde ilçesinde, beldesinde, bucağında, hatta köylerinde bile acentesiyle birlikte 4093 PTT işyeri, posta, lojistik ve bankacılık hizmeti veriyor.”
“2002 öncesi peş peşe yaşanan krizlerden sonra, bankacılık ve finans hizmeti veren kuruluşlar elini eteğini çekince, buralardaki hizmet ihtiyacını da 2004’ten sonra PTT karşılamaya başladı” diyen Ulaştırma Bakanı Yıldırım bugün 1361 yerleşim yerinde PTTBANK’ın olduğunu ve online olarak hizmet verdiğini söyledi.

‘3. KÖPRÜ MUTLAKA YAPILACAK’

Kadıköy-Kartal metrosu ve Marmaray çalışmalarına da değinen Binali Yıldırım, trafiğe çözüm olarak toplu taşımaya verdikleri önemi anlattı. Yıldırım şu an hizmette olan iki boğaz köprüsünün yüzde 100 kapasiteyle çalıştığını söyleyerek, “Karşı çıkanlar var ama bir ihtiyaç olduğu da ortada. Mutlaka mutlaka ama mutlaka 3. köprüyü yapacağız” dedi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yerel belediyelerin gücü yetmediği yerde bakanlık olarak toplu ulaşım için her türlü yardımı yapma kararı aldıklarını da belirtti.
Yapılan konuşmaların ardından Kadıköy PTT Binası’nın kurdelesi kesilerek depreme dayanıklı olarak yapılan binanın içi gezildi.

Haber: Semra ÇELEBİ
Fotoğraflar: Ulaş YILMAZ
 


ARŞİV