Odabaşı: Kaldırımları özgürleştireceğiz

Yayaların geçişini engelleyen skuterleri toplatan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, 26 Ocak tarihinde yaptığı ikinci açıklamada 1 Şubat itibariyle kaldırımı işgal eden her türlü araç ve gerecin kaldırılacağını söyledi.

27 Ocak 2023 - 10:59

Geçtiğimiz hafta yaptığı ilk açıklama sonrası kaldırımları işgal eden ve yayaların geçişini engelleyen skuterleri toplatan Kadıköy Belediye Başkanı, 26 Ocak tarihinde yaptığı sosyal medya paylaşımı ile kaldırımları işgal eden her türlü araç ve gereçten temizleyeceklerini söyledi

Odabaşı şunları söyledi: “Son günlerde kamuoyu tartışmalarının odağında yer aldığı üzere, ilçemiz Kadıköy’de sayısı kontrolden çıkan ve gelişigüzel parklanmalar sebebiyle yayaların kaldırımlarda yürümesine engel oluşturan elektrikli skuterlere dair birtakım sıkı tedbirler almış bulunmaktayız. Bu kapsamda, Kadıköy’de hizmet veren elektrikli skuter firmalarının temsilcilerini 23 Ocak Pazartesi günü Kadıköy Belediye Başkanlığı Binası’nda ağırlamış; aynı gün basın mensuplarının sorularını cevaplayarak, sürecin sağlıklı ve şeffaf bir şekilde yönetilmesi için bütün paydaşların üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini de kamuoyuyla paylaşmıştım.”

“1 ŞUBAT’TA TOPLAYACAĞIZ”

“Kadıköy Belediyesi olarak kaldırımlarının özgürleştirilmesi için alacağımız tedbirlerin sadece elektrikli skuterlerle sınırlı kalmayacağının bilinmesini isterim. 1 Şubat Çarşamba gününden itibaren kaldırımlara park ederek yayaların yürümesini engelleyen kurye firmaları, işletmeler ya da özel kişilere ait motosikletlerin kaldırımlar üzerinde park yapmalarına asla müsamaha gösterilmeyecektir. Aynı şekilde bakkal, büfe, manav, market ya da benzeri işletmelerin, yayaların yürümesini engelleyecek şekilde kaldırımlara konan her türlü eşya, araç ve gereçleri, gerekli düzenlemeleri yapmaları için bu işletmelere tanıdığımız süre olan 1 Şubat Çarşamba gününden itibaren ekiplerimiz tarafından kaldırımlardan toplanacaktır.”

“Değerli komşularım, son mesajım da sizlere… Almış olduğumuz bu kararlarda sizlerin desteğini arkamızda görmekten mutlu olduğumuzu ve bize yollamakta olduğunuz destek mesajlarınızdan güç aldığımızı bilmenizi isterim. Kaldırımları özgürleştirmek ve yaya dostu bir Kadıköy inşa etmek için çıktığımız bu yolda yanımızda olduğunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. İyi ki varsınız!”

 


ARŞİV