Çocuklar özel bir etkinliğe katıldı

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonlarında gerçekleştirilen Contemporary İstanbul etkinliğine, Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi’ndeki...

02 Aralık 2010 - 09:36

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonlarında gerçekleştirilen Contemporary İstanbul etkinliğine, Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi’ndeki 12 zihinsel engelli çocuk da katıldı.

Türkiye’nin en büyük çağdaş sanat etkinliği unvanına sahip Contemporary İstanbul 5. yılını, 25–28 Kasım tarihleri arasında, Akbank Private Banking sponsorluğunda Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonlarında gerçekleştirilen etkinliklerle kutladı.
Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Kadıköylü engelli çocukları, 27 Kasım Cumartesi günü Akbank Sponsorluğunda gerçekleşen Contemporary İstanbul 2010 Çağdaş Sanat Sergisi ile buluşturdu. Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi’ndeki 12 zihinsel engelli çocuk sergiyi gezme fırsatı buldu.
Sergi öncesi Söz Danışmanlık tarafından düzenlenen atölye çalışmasına katılan çocuklara eğitim ve rehberlik hizmeti verildi. Sergiye katılan grup, kapıdan ellerinde fenerlerle karanlık atölyeye giriş yaptıktan sonra, içeride duvarlara hazırlanmış olan sanatın evrelerini içeren dönemlerin önüne geldi ve ışıklar açıldıktan sonra kendilerinden, o dönemin ressamlarına ve tarzlarına göre resim yapmaları istendi. Çocukların keyifli atölye çalışmalarının ardından sergi alanı gezildi; özellikle de ilgilerini çeken eserler önünde durarak, onların da fikirleri alındı ve çağdaş sanat hakkında farkındalık yaratmaya çalışıldı.
Hafta sonunda keyifli saatler geçiren çocuklar, sanatı anlamaya çalıştılar.


ARŞİV