Nurcan Apartmanı 'İstanbul Yenileniyor' projesi kapsamında yıkıldı

Kadıköy Rasimpaşa Mahallesi’nde bulunan 41 yıllık Nurcan Apartmanı, İBB’ninn tek yapıların dönüşümü kampanyası kapsamında yıkıldı. İBB Başkanı İmamoğlu, Rasimpaşa bölgesinde binaların çoğunun ömrünü tamamlamaya yakın olduğunu söyledi

06 Mart 2023 - 12:24

Kadıköy Rasimpaşa Mahallesi Hayrullah Efendi Sokak’ta bulunan ve 5 Mayıs 2021’de riskli yapı ilan edilen, 1972 yapımı Nurcan Apartmanı; İBB’nin grup şirketleri KİPTAŞ, İstanbul İmar A.Ş. ve BİMTAŞ tarafından hayata geçirilen “İstanbul Yenileniyor” projesi kapsamında yıkıldı. 

Yıkım törenine, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce ve KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ve belediye yetkilileri katıldı.

“HER ANIMIZDA DEPREM SÜRECİ VAR”

Yıkım öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İmamoğlu, “Burada bir yıkımı sizinle paylaşıyoruz. ‘Her anımızda deprem süreci var’ demiştim. Buna, kayıtsız şartsız devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Yıkım yapılan bölgedeki yapıların büyük bölümünün ömrünü tamamlamaya yakın binalar olduklarına dikkat çeken İmamoğlu, bu tür yerlerde etkin olduklarını belirtti. İmamoğlu “KİPTAŞ’ın el güvencesinin gücünü hissettirdiği alanlara giriyoruz” dedi. 

İmamoğlu konuşmasına şu şekilde devam etti: “Az önce arkadaşımın söylediği, ‘uzlaştık, boşalttık, boşaltıyoruz’ dediği sayı 2 bin 300 bağımsız bölüm, 10 bin insan aslında. Depreme, bu tür yapılarda yakalanıldığında 10 ilimizde neler yaşadık, hangi trajik ortamlarla karşı karşıya kaldık; ortada. O bakımdan bu hamleleri çok önemli buluyorum. ‘İstanbul Güçleniyor’ sayfamızdan bizi takip etmeye devam etsinler. ‘İstanbul Yenileniyor’ kampanyamıza eşlik etsinler. İstanbul’daki yapıların hızlı taranması konusunda çok hızlı hareket edeceğiz. Elimizden gelen en hızlı şekliyle, ekiplerimizi arttırarak, sahada mutlaka bu işi en etkin hale getireceğiz. Tabii bununla da yetinmeyeceğiz. Şunu da yapacağız: İstanbul'un sektörlerini harekete geçirip, depreme dayanıklı zaman dilimini hep beraber ortak karar alacağız. Bu işi önemsiyoruz. İnsan hayatı, deprem, Türkiye'mizin, İstanbul'umuzun bu tehditten kurtulması için hep beraber inşallah başaracağız diyorum”. 

BU, BİR SEÇİM VAADİ”

Gazetecilerin, “İlgili bakanlık, İstanbul'da hem Anadolu hem de Avrupa yakasında olmak üzere iki rezerv alanı belirledik, riskli yapılarda oturanları oralara taşıyacağız demişti, burası da bu çözümle hallolabilecek bir alan mı” sorusuna İmamoğlu’nun cevabı şu şekilde oldu: “Bu bir seçim vaadi, 1 buçuk milyon konutu hangi rezerv alanına taşıyacak, bileniniz var mı? Ben böyle bir rezerv alanın nerede olduğunu bilmiyorum. Bu işlere, bu milletin karnı tok. X parti, Y parti, Z parti… Bir önemi yok. Ben sürece böyle bakıyorum, söylediği sözlerden ben bir şey anlamadım”.

 

ARŞİV