Moda'da Dayanışma ve Sağlık

Moda Gönüllü Evi’ne konuk olan Kızılay Kadıköy Şube Başkanı Numan Hocaoğlu, Kızılay’ın çalışmaları ve kan bağışının önemi hakkında konuştu.

21 Nisan 2016 - 14:07
Moda Gönüllü Evi’ne konuk olan Kızılay Kadıköy Şube Başkanı Numan Hocaoğlu, Kızılay’ın çalışmaları ve kan bağışının önemi hakkında konuştu.
Kan bağışı, kök hücre bağışı programları konusunda açıklamalar yapan Hocaoğlu kan bağışı konusunda yürüttükleri kampanyalar hakkında bilgi verdi. Son iki yılda kan bağışında artışlar olduğuna değinen Hocaoğlu, Kadıköy’ün Kızılay kan bağışı ve ihtiyaç sahiplerine yardım konusunda farkındalığı en gelişmiş ilçe olduğunu, tüm Türkiye’de bağışlanan kanın yüzde 1 oranında Kadıköy’den sağlandığını söyledi.

TÜRK SANAT MÜZİĞİ KONSERİ
Moda’da Şef Sertaç Tezeren ve saz arkadaşları Nezih Bakımevi’nin daveti üzerine mini bir konser verdi. Bakımevinde kalanlar şarkılara eşlik etti, güzel ve keyifli bir gün geçirdi.

BİR OPERASYON ÜLKESİ: TÜRKİYE
Gazeteci, yazar, televizyon programcısı Gürkan Hacır, “Bir Operasyon Ülkesi: Türkiye” başlıklı söyleşiyle Moda Gönüllü Evi’nin konuğu oldu. Türkiye’nin içinde bulunduğu politik durumun, bu günlere nasıl gelindiğinin tarihsel anlatımla gerçekleştiği söyleşi ilgiyle izlendi.
DOĞAYI KORUYOR MUYUZ?
Anadolu Yakası TEMA Sorumlusu Tamer Aner ve TEMA Çevre Eğitim Gönüllüsü Arzu Bozgül Moda Gönüllü Evi’nde TEMA Vakfı gönüllüleri ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Söyleşide ayrıca toprak erozyonunun nedenleri ve etkileri ile küresel ısınma anlatıldı.

KADIN SIĞINMAEVİ İLE DAYANIŞMA
Moda Gönüllüleri Kadıköy Belediyesi Kadın Sığınma Evi’nde yaşayan kadın ve çocuklar için dayanışmak amacıyla  kitap ve çamaşır armağanında bulundu.

ARŞİV