Moda Bostanı şenlendi

Caferağa Dayanışması tarafından kurulan Moda Gezi Bostanı’na kış sebzeleri ekildi. Ekim şenliğine mahalle sakinleri büyük ilgi gösterdi.

19 Aralık 2014 - 09:28
Caferağa Dayanışması tarafından kurulan Moda Gezi Bostanı’na kış sebzeleri ekildi. Ekim şenliğine mahalle sakinleri büyük ilgi gösterdi.
 
 
Aysel KILIÇ
 
 
Moda Bostanı, geçtiğimiz hafta sonu kış ekimiyle şenlendi.  Şair Nefi Sokak’ta bulunan bostana marul, pırasa, soğan, sarımsak, pazı gibi kış sebzeleri ekildi. Caferağa Dayanışması’nın girişimiyle başlatılan ekim şenliğine mahallelinin de katılımı yoğun oldu. Ekim yapanlardan biri de Caferağa Dayanışması’ndan Bahadır Altan’dı. Ellerindeki marulları toprakla buluşturan Altan’ı hem izledik, hem de bostanı sorduk. Altan, bostanın dayanışma ile var olduğunu söyledi: “Gezi Direnişinden beri, insanlar yeşilden, doğadan yana bir araya gelmeye devam ediyor. Dayanışmanın en güzel yapılabileceği yer bostanlar. Biz de bu bostanda bir araya gelerek yeşili yaşatmaya çalışıyoruz. Mahalleli de bu dayanışmanın içerisinde. Mahalleli kendi ektiği sebzelerin tadına bakabilecek. Yazın domatesini biberini yiyebilecek.”
60 YILDIR MAHALLEYE SAHİP ÇIKYOR
Mahalle sakinlerinden Kadir Akkaya da bostandaydı.  87 yaşındaki Akkaya 60 yıldır bu mahallede yaşıyor.  Mahallesine sahip çıktığını ifade eden Akkaya, bostana dönüştürülen alanın geçmişiniyse şöyle anlattı: “Burası 50-60 yıl öncesinde bir gül bahçesiydi. O gül bahçesi kaldırıldı. Ardından pazar yeri oldu.  Sonra onu da kaldırdılar. En sonunda otopark yapılmak istendi. Biz mahalleliler otoparka karşı çıktık. Bu boş alan, bir deprem anında da mahallelinin sığabileceği bir yer olacak.Bu bostan, bu alanı otoparklardan kurtardı, mahallemize renk kattı.”
Mahalleliler, geçtiğimiz yaz, otopark yapılması istenilen alanda çadırlar kurmuş ve imza toplayarak otopark yapılmasını durdurmuştu. İlk ekim şenliği ise yazın yapılmıştı.

 


ARŞİV