Marmara Üniversitesi'nde mezuniyet heyecanı

28 Haziran 2011 - 11:35

Kadıköy’de ilköğretim okullarının 2010-2011 eğitim ve öğretim dönemini çeşitli törenlerle kapatmasının ardından yükseköğretim kurumları da öğretim dönemini düzenlenen renkli mezuniyet törenleriyle birer birer kapatıyor.

Türkiye’nin üniversite kenti olarak da bilinen Kadıköy’de de geçtiğimiz hafta üniversitelerin mezuniyet heyecanı vardı. Başta Marmara Üniversitesi olmak üzere, Doğuş, Yeditepe ve civar ilçelerdeki üniversitelerden ve sanat okullarından mezun olan öğrencilerin mutluluğu görülmeye değerdi.


MARMARA’DA KEPLER HAVADA
Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda(TBMYO) da mezuniyet heyecanı vardı. Üniversitenin Göztepe Kampusu Spor Salonunda düzenlenen törene öğrencilerin yanı sıra veliler de katıldı. Rektör M. Zafer Gül mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından biri olan Marmara Üniversitesi’nden mezun olma başarısı gösteren öğrencilerden mezun olduktan sonra da üniversitelerine sahip çıkmalarını ve bağlarını koparmamalarını istedi. Mezun öğrencilerin mezuniyet sonrası yaşamlarında elde ettikleri başarıların kendilerini gururlandıracağını söyleyen Rektör Prof. Dr. Gül, daha sonra okul birincisi Özdemir Şahin’e diploma ve plaketini verdi.


HAYATIN BÜTÜNLEMESİ YOK!
Yaklaşık 8 ay önce TBMYO Müdürlüğü görevine atanan Prof. Dr. İsmail Ekmekçi’ye ise öğrencilerden sevgi seli vardı. Göreve kısa süre önce gelmesine karşın öğrencilerin sevgisini kazanmasını bilen Prof. Dr. Ekmekçi yaptığı duygulu konuşmada, mezuniyet sonrası öğrencileri zorlu bir hayat mücadelesinin beklediğini söyledi. Kaliteli, piyasanın aradığı özellikte ara eleman yetiştirdiklerini, öğrencilerinin bu özellikleriyle aranan elemanlar olacağını belirten Prof. Dr. Ekmekçi, “Sizlere bütünlemesi olmayan hayat sınavında başarılar diliyorum. Engeller sizi yıldırmasın. Geleceğinizi düşünmek sizin elinizde. Hedefinizi iyi belirleyin” dedi.
Konuşma ve diploma töreninin ardından öğrenciler klasik kutlamayı keplerini havaya fırlatarak yaptı.


MÜGSF’DE 51. SENFONİ
Marmara Üniversitesi Güzel Sanat Fakültesi de 51. Dönem mezunlarını, adına yakışır şekilde düzenlenen sanat dolu törenle verdi. Bu yıl okuldan 242 öğrenci mezun oldu. Dekan Prof. Nazan Erkmen’in “Her biri çocuğum gibi” dediği öğrencileri sanat dünyasında başarılı bir kariyer elde etmek için mücadele edecekler. Prof. Nazan Erkmen yaptığı konuşmada, “Yıl içerisinde aldıkları sayısız ödüller, sergiler, performanslar, uluslararası çalışmalar ve başarıları ile de toplumda ayrı bir yeri olan MÜGSF öğrencileri, her yıl Dünya Diploma Birincileri ile yarışa girmek gibi büyük bir başarıyı da elde etmiştir. Ayrıca bu yıl Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 3ncü sınıf öğrencisi Tolga Tekin, LG Conceptualife 2011 Tasarım Yarışması Türkiye finalisti ve dünya birincisi olmuştur. İç Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencisi Sayat Tulumciyan, Fakülte Diploma Projesi birincisi olarak 5 - 10 Kasım 2011 tarihleri arasında Polonya Wroclaw Üniversitesinde AIAS (Bauhaus Kuruluşlu Bağımsız Sanat ve Tasarım Kurumları Birliği) çerçevesinde sanat ve tasarım alanında dünya diploma birincileri ile yarışmaya katılacaktır. Kurumun yüzlerce uluslararası ilişkiyi bir arada başarı ile yürütmesi, öğrencilerine yurtdışı eğitim olanaklarını sunması da, eğitime verdiği önemli bir katkıdır” dedi.


 


ARŞİV