Madde 80'e karşı pedalladılar

Kadıköy’ün bisiklet ekiplerinden Don Kişot Bisiklet Kolektifi üyeleri, Madde 80’e karşı Beşiktaş’tan Galatasaray Meydanı’na dek bisiklet sürdü

27 Ekim 2016 - 14:20

Alper YURDAKUL
İstanbul’daki birçok çevre örgütü gibi Kadıköy’ün bisiklet ekiplerinden Don Kişot Bisiklet Kolektifi de 80. Madde’ye hayır demek için Galatasaray Meydanı’ndaydı. Kadıköy’den yola çıkan bisiklet sürücüleri vapurla Beşiktaş’a geçti. Beşiktaş’tan da Galatasaray Meydanı’na kadar bisiklet sürdü. Don Kişot Bisiklet Kolektifi üyelerinden Eser İnan Arslan 80. Madde’ye neden karşı olduklarını gazetemize anlattı.
“Politik ve ekonomik olarak OHAL, çevre katliamlarının da bir bahanesi olmuş durumda” diyen Arslan, “Madde 80 meselesiyle ilgili anladığımız ve karşı çıktığımız şey şudur: Ülke garip bir süreçten geçiyor. Vakti zamanında birbirini çok sevenler, sarmaş dolaş dolaşanlar, şimdi birbirlerini yer hale geldiler. Buna binaen de OHAL diye bir şey çıkarttılar başımıza. Aldığımız nefesten, yürüdüğümüz yola kadar her şeye karışma hakları var” dedi.  Bu yasayla beraber yapılan itirazların öneminin azalacağını belirten Arslan, “OHAL’den önce Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporları ile yönetmesini durdurduğumuz ya da hukuksal olarak bu çevre katliamlarını yapamamalarını sağladığımız ciddi projeler vardı. Ama OHAL ve KHK’larla birlikte bu ÇED raporlarını, hukuksal süreçleri hiçe saydılar. Bu sebepten dolayı bugün pedal çevirdik” diye konuştu.

ARŞİV