Kızılay Kurban bağışlarınızı bekliyor

Kızılay, kurban bağışlarından elde edilen konserve etlerini, yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtacak

01 Eylül 2016 - 17:49

Her sene Kurban bağışlarını toplayarak düşük gelirli ailelere yardım olarak sunan Kızılay, bu yıl da kurban keseceklere ‘’iyilik için bağış yap’’ mesajını veriyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kadıköy Kızılay Şube Başkanı Numan Hocaoğlu, geçtiğimiz yıl “Kurban vekaletinizle yoksullara tüm yıl bayram’’ sloganı ile yürütülen  vekalet ile kurban kesme kampanyasının bu sene de 20 Ağustos itibarı ile başlatmış bulunduklarını anımsattı. Hocaoğlu, şu bilgileri verdi; ‘’Bu yıl yurt içi 1 hisse bedeli 740 TL, yurt dışında kesilecek kurbanlar için 1 hisse bedeli 475 TL. olarak belirlendi. Yurt içinde kesilmesi için alınan vekaletlerin tamamı, Et ve Süt Kurumu ile  yapılan anlaşma gereği, kurallara uygun olarak kestirilip, 800 gramlık  18 ay raf ömrü olan   kutu konserveler yaptırılarak 1 yıl süreyle ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. 1 kutu konserve eti, teşekkür belgesini ve vekalet sahibi vatandaşlarımızın kurbanlarının ne şekilde, nerede kesildiklerini ihtiva eden bir CD ile birlikte bizzat adreslere gidilip, vatandaşlara verilecek. Biz Kızılay olarak diğer bağış toplayan kuruluşlardan farklılığımızı bu şekilde göstermekteyiz.  Bayram günleri ihtiyaçlı vatandaşlarımıza her bir taraftan taze et geldiği için biz bu farklı uygulamayı yapmaktayız.’’
Tüm hayırsever vatandaşlarımızı kurumumuza kurban bağışı yapmaya davet ediyorum’’ çağrısını yapan Hocaoğlu, ‘’Hayırsever vatandaşlarımızın bağışlayacağı kurban etlerinden, sadece ilçemizde değil bize müracaat eden tüm yoksul halkımıza bir yıl boyunca bayram havasında et yedirmeyi amaçlıyoruz’’ diye konuştu.

KADIKÖY  BAĞIŞTA BİRİNCİ
Kadıköy Kızılay Şube Başkanı Numan Hocaoğlu, Kadıköy’de ikamet eden bağışçıların  kampanyaya bizzat şubeye gelerek bağışta bulunacakları gibi, en yakın banka şubelerine giderek Kızılay’ın hesaplarına Kurban bedellerini yatırarak da vekaletlerini verebileceklerini söyledi. Geçmiş yıllarda olduğu gibi ülke genelinde Kızılay’a bağışlanan tüm kurbanların ortalama %5-6’sının Kadıköy’de oturan hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlandığını vurgulayan Hocaoğlu, ‘’Bu konudaki  birinciliğimizi sürdürmekteyiz. Bundan anlıyoruz ki Kadıköy halkımızın kurumumuza güveni tamdır. Kızılay şube başkanı olarak halkımızın bu güven duygusunu daha yukarılara taşımak için elimizden geleni var gücümüzle yapmaya çalışıyoruz’’ dedi.

 


ARŞİV