"Katilin yakalanamamasını kabullenemiyorum"

Yaklaşık 1 ay önce polis denetim noktalarından kaçıp bisikletli Doğanay Güzelgün’e çarparak ölümüne sebep olan Temel Ünlü hala yakalanmadı. Eşi Banu Güzelgün, tüm delillere ve bilgilere rağmen katilin bulunamamış olmasını kabullenemediğini dile getirdi

18 Ağustos 2023 - 18:40

18 Temmuz Salı günü Kadıköy Bostancı'da polis kontrol noktasından kaçarak 51 yaşındaki bisiklet sürücüsü Doğanay Güzelgün’ün ölümüne neden olduğu öne sürülen otomobil sürücüsü Temel Ünlü hala yakalanmadı. Ünlü’nün hala bulunamamış olması, olayın yaşandığı Bostancı'da bisikletliler tarafından protesto edildi. Güzelgün'ün ailesi ve sevenleri, katilin bir an önce yakalanmasını istiyor.

Kaçan sürücüyü yakalama çalışmaları devam ederken, yeni bilgiler de ortaya çıktı. Şüphelinin 2 cep telefonu olduğu, birini kaçarken otomobilinin içinde bıraktığı öğrenildi. Şüpheli Ünlü'nün diğer cep telefonu ise yerine teslim olmaya gelen Mehmet Can Ç.'nin evi arandığı sırada bulundu. Öte yandan şüpheliyi yakalamak için 4 ayrı eve baskın düzenlendiği öğrenilirdi. Temel Ünlü'nün 11 suç kaydı olduğu bilgisine de ulaşıldı. Doğanay Güzelgün’ün eşi Banu Güzelgün, tüm bu bilgilerin olayın başından beri savcılık raporlarında mevcut olduğunu, bu bilgilere rağmen eşinin katilinin hala yakalanmamış olmasını kabullenemediğini dile getirdi.

Bisiklet sürücüleri hem Doğanay Güzelgün’ü anmak hem de katilin yakalanmamış olmasını protesto etmek için 16 Ağustos Çarşamba günü olay yerinde bir araya geldi, “Zanlı nerede?” pankartı açtılar. Onlarca bisikletli olay yerinden Göztepe Parkı’na kadar gidip geri döndüler. Etkinliğe Doğanay Güzelgün’ün eşi Banu Güzelgün, bisiklet sürücüsü arkadaşları ve Güzelgün’ü tanımamasına rağmen adalet isteyen pek çok kişi katıldı.

YAKALANAMAMASININ ARDINDAN BAŞKA NEDEN ARIYORUM”

Doğanay Güzelgün’ün eşi Banu Güzelgün, “Yaklaşık bir ay oldu fakat eşimin katili hala bulunamadı. Bizlere iletilen yeni bir gelişme yok. Basında birkaç tane haber gördüm. Bunlar zaten ilk günden beri bizim bildiğimiz şeylerdi. Polis ve savcılık raporlarında hepsi mevcut. 4 yere baskın yapıldığını, araçta zanlının telefonunun bulunduğunu zaten biliyorduk. Katilin hala yakalanamamasını eşi olarak kabullenemiyorum. Yakalanamamasının ardında başka bir neden arıyorum artık. Sürücünün uyuşturucu kullandığını biliyoruz. Acaba uyuşturucunun etkisinin geçmesini, kandan temizlenmesini mi bekliyorlar gibi birçok ihtimal düşünüyoruz. Ama eğer bu bekleniyorsa ve bundan sonra bir şekilde yakalanacaksa bizler için pek bir şey değişmeyecek. Ben adaletin yerini bulması gerektiğine inanıyorum. Çünkü bu normal bir trafik kazası değil, bu bir cinayet” dedi.

“EŞİMİN HAKLARINI SAVUNAMIYORUM”

Güzelgün, “Eşim ve arkadaşları, bu gibi trafik magandalarına maruz kalmamak için sabah 05:30’da bisiklet sürmeye çıkıyorlar. Hepsi iş güç sahibi insanlar. Katilin adresi belli, gidebileceği yerler belli, ailesi belli. Ailesi ile iletişime geçildiğini de biliyoruz. Bunlara rağmen hala katilin bulunamıyor olmasını anlayamıyorum. Sonuçta her yerde MOBESE var. Biz buradan nasıl MOBESE görüntülerini aldıysak, kazayı görebildiysek, katilin kaçış güzergahında da birçok MOBESE var. Bir taksiye bindiyse taksinin plakası görünmüştür, dolmuşa bindiyse ne tarafa gittiği görünmüştür, o bölgelerin MOBESE kayıtları incelenebilir. Yapılabilecek çok şey var. Hem avukatımız hem de savcı eninde sonunda katilin bulunacağını söylüyor. Ama ne zaman? Bir sürü yerle görüşüyorum, onların desteğini istiyorum. Çünkü elimden başka bir şey gelmiyor. Sadece destek isteyebiliyorum. Ben bir birey olarak eşimin haklarını savunamıyorum, bu beni kahrediyor” ifadelerini kullandı. 

“BİSİKLET SÜRÜCÜSÜ OLARAK TERDİRGİNİM”

Doğanay Güzelgün’ü tanımıyor olmasına rağmen olay yerine gelerek aileye ve Güzelgün’ün arkadaşlarına destek veren Orkun Kurun ise şunları söyledi: “Yaşanan olay çok üzücü. Sürücülerin trafikte çok dikkatli olmaları gerektiğini düşünüyorum. Katilin bulunması şart. Trafikteki denetimlerin daha sıkı yapılması gerekiyor.”

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Doğanay Güzelgün’e çarparak ölümüne sebep olan sürücünün yakalanması için change.org üzerinden imza kampanyası başlatıldı. Geçen hafta başlatılan imza kampanyasına 5 binin üzerinde kişi destek verdi. Kampanya açıklamasında “Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Karayolu Trafik Kaza İstatistikleri'ne göre, sadece haziran ayında 1.029 ölümlü-yaralanmalı bisiklet kazası gerçekleşmiştir. Türkiye’de her yıl yaklaşık 6000 kişi trafikte hayatını kaybetmektedir. Bu ölümlerin önüne geçmek, yayaların ve bisikletlilerin can güvenliğini sağlamak için acilen gerçekçi tedbirler alınması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

NELER OLMUŞTU?

Doğanay Güzelgün, 18 Temmuz 2023 Salı günü Sabah 05:30’da Bostancı’dan Pendik yönüne doğru başlayacak olan bisiklet sürüşüne katılmak için evinden çıkmış, Bostancı İskelesi’nin önünden karşıdan karşıya geçerken, hız sınırının saatte 70 kilometre olan güzergahta 120 kilometre hızla geldiği öne sürülen otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Ailesinin ve arkadaşlarının aktarmış olduğu bilgilere göre Güzelgün’ün ölümüne sebep olan Temel Ünlü, çarpma anına kadar üç polis çevirmesinden kaçıp, alkol ve uyuşturucu etkisiyle Güzelgün’ün ölümüne sebep oldu. Ünlü, çarpma sonrası araçta bulunan kadın arkadaşını da araçta bırakarak olay yerinden kaçtı. Yerine cinayeti üstlenmek üzere başka bir şahsı gönderdi.

Olaya şahit olan tanıkların ifadesi doğrultusunda bu kişinin doğru kişi olmadığı tespit edildi, aynı zamanda cinayeti üstlenmek isteyen kişi, durumun bir kişinin ölümüyle sonuçlandığını öğrendiğinde suçlunun Temel Ünlü olduğunu itiraf etti. Ünlü, olay yerinde cep telefonunu bırakmış olmasına ve araçtaki kadının ve olayı üstlenmek isteyen arkadaşının ifadelerine rağmen hala yakalanamadı. Diğer şahıslar ise serbest bırakıldı. Güzelgün’ün ailesi ve sevenleri adalet arayışını sürdürüyor.


ARŞİV