Kadınlar Kadıköy'de yeni dönemi konuştu

Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda bir araya gelen kadınlar, yeni dönemde neler yapabileceklerini konuştu

24 Temmuz 2023 - 15:55

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri, önümüzdeki dönemlerde sergileyecekleri mücadele yöntemlerini, Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda düzenledikleri bir etkinlikle paylaştı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri Genel Sekreteri Fidan Ataselim’im, önümüzdeki dönem kadın mücadelesini anlattığı etkinlikte, müzik dinletisi de gerçekleşti.

“KORKMUYORUZ”

6284 sayılı kadınları şiddetten koruyan İstanbul Sözleşmesi’nin önemine bir kez daha dikkat çeken Ataselim, etkinlikte yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Keşke öldürülen binlerce kadın da bugün aramızda olsaydı ve bu neşeye ortak olsalardı. Biliyorsunuz sürekli televizyonlarda kadınların aleyhine vaazlarda bulunuyorlar. Ekranlara çıkıp kadınları provoke ediyorlar. Ülkemizde seçimlerin ardından her gün yine kadınlarla ilgili konuşmaya devam ediyorlar. Fakat olumlu şeyler söylemiyorlar. Kadınlar her gün öldürülüyor, şiddete uğruyor, bizler her gün kadın cinayeti haberlerini izliyoruz. Bu da toplumda umutsuzluğa ve karamsarlığa yol açıyor. Bizim bugün buradaki buluşmamız ve ülkenin dört bir yanındaki mücadelemiz çok önemli. Bizler, atacakları hiçbir adımdan korkmuyoruz. Ve biz bir arada, bizi dinleyen, sesimizin ulaştığı bütün kadınlara da umudunuzu yitirmeyin diyeceğiz.”

HAYATLARI YASANIN UYGULANMASINA BAĞLI”

Konuşmasında İstanbul Sözleşmesi’ne de değinen Ataselim, “Kadınların yaşamasını sağlayacak olan ve sağlayan, büyük oranda uygulandığında kadınları yaşatan 6284 sayılı kadınları şiddetten koruyan bir yasamız var. Ama ne yaptılar, kadınları koruyan İstanbul Sözleşmesi'nden imzayı geri çektiler, kadınları koruyan 6284 sayılı kanunun kaldırılmasıyla ilgili çalışmalar yürütüyorlar, değiştirilmesi gerektiğini söylüyorlar.  Onlar her buna benzer konuşma yaptıklarında, kadınlar şiddete uğrayıp karakola gittiğinde, kadınlar dikkate alınmamaya başlandı. Bu çok tehlikeli bir durum. Nice kadının hayatı 6284 sayılı yasanın etkin uygulanmasına bağlı. Bu yüzden hep beraber, ‘korkma kadın cinayetlerini durduracağız’, ‘korkma 6284 sayılı yasayı uygulayacağız’ diyoruz” dedi.


ARŞİV