Kadıköy’ün maç günü trafik çilesi

Fenerbahçe’nin, Kadıköy’de oynadığı özellikle derbi ve kupa gibi önemli maçlarında trafikte yoğunluk yaşanıyor. Maç günleri Şükrü Saracoğlu Stadyumu civarındaki yollar ve Kadıköy’e geliş yollarında trafik içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Özellikle maç saati yaklaştıkça stat civarı olmak üzere Kadıköy otoyol bağlantıları, ara yollar araç trafiğinden geçilmiyor

02 Şubat 2017 - 15:57

Fenerbahçe’nin, Kadıköy’de oynadığı özellikle derbi ve kupa gibi önemli maçlarında  trafikte yoğunluk yaşanıyor. Maç günleri Şükrü Saracoğlu Stadyumu civarındaki yollar ve Kadıköy’e geliş yollarında trafik içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Özellikle maç saati yaklaştıkça stat civarı olmak üzere Kadıköy otoyol bağlantıları, ara yollar araç trafiğinden geçilmiyor. Genelde maçlar akşam olduğu için de mesai çıkışlarında işinden evine dönenler büyük sıkıntı yaşıyor, ambulans, itfaiye, toplu taşıma araçları ve otomobiller tıkanan trafikte ilerlemekte zorlanıyor. 5 dakikalık mesafe tıkanan trafik nedeniyle neredeyse 1 saatte ancak katedilebildiği oluyor.

Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çetinkaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada; maç günleri yaşanan trafik sıkışıklığının Kadıköy trafiğini olumsuz yönde etkilediğini ifade etti. Maç günleri Kadıköylülerin trafik sıkıntısı yaşadığını belirten Çetinkaya, “Örneğin Moda’dan yola çıkan bir Kadıköylü trafikten gelemiyor. Yangın olsa itfaiye hareket edemiyor” dedi.

Çetinkaya, trafik sorununun çözümü için ilgili kurumlarla temasların sürdüğünü ifade etti. Stat civarından Caddebostan’a kadar olan ana arterdeki trafiği akıcı hale getirmek, yan yolları kapatıp sözkonusu arteri açık tutmak, stadın önünü bir şeridi açık bırakarak izleyicileri Recep Peker Caddesi’nden stadyuma almak, Üsküdar tarafından gelen araçları Acıbadem dört yol ışıklarından Acıbadem güzergahından Hasanpaşa’ya yönlendirmek gibi bazı uygulamalarla trafiğin rahatlamasının sağlanabileceği şeklinde önerilerini de paylaşan Çetinkaya, stadın şehrin ortasında olmasının da trafiği etkilediğini anlattı.

BU TARİHLERE DİKKAT

Spor Toto Süper Ligi 2016-2017 Turgay Şeren Sezonu’nda Fenerbahçe’nin Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu’ndaki maç programı şöyle:

Fenerbahçe-Kasımpaşa                      19 Şubat 2107

Fenerbahçe-Osmanlıspor                    5 Mart 2017

Fenerbahçe-Atiker Konyaspor           19 Mart 2017

Fenerbahçe-Akhisar Belediyesi          9 Nisan 2017

Fenerbahçe-Çaykur Rizespor             23 Nisan 2017

Fenerbahçe-Antalyaspor                     7 Mayıs 2017

Fenerbahçe-Trabzonspor                    21 Mayıs 2017 tarihlerinde maç yapacak.

UEFA Avrupa Ligi’nde de yoluna başarılı şekilde devam eden Fenerbahçe kupa maçları oynayacak. Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi ikinci tur ikinci maçında 22 Şubat 2017 tarihinde Krasnodar ile karşılaşacak. Bu günlerde ilçede özellikle stat civarında trafik yoğunluğunun yaşanması muhtemel görünüyor.

Sezonun ilk yarısında Galatasaray ve Beşiktaş ile Kadıköy’de karşılaşan Fenerbahçe, sezonun ikinci devresinde maçlarını deplasmanda oynayacağı için bu sezon Kadıköy’de derbi maç trafiği yaşanmayacak.


ARŞİV