Kadıköylüler yapılaşmaya hayır diyor

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın imara açılmaması için başlatılan imza kampanyasına 134 bin kişi destek verdi

21 Aralık 2017 - 13:28

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirme kapsamına alınması ve imara açılmasına tepkiler sürüyor. Kadıköylüler geçtiğimiz hafta  özelleştirme kararının iptali için Danıştay’a “Hemşehri Davası” açmıştı. Önümüzdeki günlerde ise imar planının iptali için dava açılacak.

134 BİN KİŞİ HAYIR DEDİ

Kadıköy Belediyesi’nin uluslararası imza kampanyası platformu change.org üzerinden “Fenerbahçe-Kalamış sahili imara açılıyor. Bu yanlıştan geri dönülsün!” başlığıyla açtığı kampanyaya şu ana kadar 134 bin kişi destek verdi. Kampanya metninde şu görüşlere yer verildi: “Kadıköy merkez bölgesi başta olmak üzere Kadıköy ilçesinde tüm ana yollarda ticaret yoğun bir şekilde bulunmakta ve biz halk olarak tüm gereksinimlerimizi temin edebilmekteyiz. Kıyı alanları ise daha çok yeşil ve spor ihtiyacımızı karşıladığımız, nefes alma alanlarımızı oluşturuyor. Kalamış ve Fenerbahçe sahili hem yeşil alan ihtiyacımızı karşıladığımız hem de bisiklet ve yelken sporu gibi aktivitelerimizi sürdürdüğümüz alanlardır. Biz Kadıköylüler olarak bu alanda ticaret ve otel alanı değil mevcut durumun korunmasını istiyor ve kıyının kamu kullanımına engel olacak bu plana karşı çıkıyoruz.”

6 OCAK’TA EYLEM VAR

Kadıköylüler 6 Ocak Cumartesi günü saat 13.00’te Kalamış’ta bir araya gelerek Kalamış Yat Limanı’nın yapılaşmaya açılmasına tepki gösterecek. Kadıköy Kent Konseyi’nin açıklamasında “Kadıköy Rıhtım’daki dolgu alanın imara açılmasına,  bitmek bilmeyen inşaat yoğunluğu ve çevresel kirliliğe, oksijen almamamıza engel hava kirliliğine, halka sormadan masa başında alınan kararlara karşı Yaşam hakkımızı savunuyoruz, Fenerbahçe Kalamış’ta buluşuyoruz” denildi.


ARŞİV