Kadıköylü gençlerin Anıtkabir çıkarması

Kadıköy Belediyesi Yardım Gönüllüsü Gençler Ata’ya gitti....

16 Kasım 2011 - 10:41

Kadıköy Belediyesi Yardım Gönüllüsü Gençler Ata’ya gitti. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün kendilerine hediye ettiği tren biletleriyle Ankara’ya ulaşan 140 genç, Kadıköylülerin, minnet duygularını ve selamlarını Anıtkabir ziyaretinde Ulu Önderimiz Atatürk’e ilettiler.

Kadıköy Belediyesi’nde Van depremi sonrasında düzenlenen Van’a yardım Kampanyası’nda sosyal paylaşım ağlarında organize olarak günlerce yardım kolisi hazırlamak için çalışan gençler, 10 Kasım’da Ata’yı ziyarete gittiler. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün kendilerine hediye ettiği tren biletleriyle Ankara’ya giden 140 genç, Kadıköylülerin, minnet duygularını ve selamlarını Anıtkabir ziyaretinde Ulu Önderimiz Atatürk’e ilettiler.
9 Kasım Akşamı Kadıköy Belediyesi Başkanlık binası önünde buluşan gençler Haydarpaşa Tren İstasyonundan trene binerek Ankara’ya gitmek üzere yola çıktılar. Sekiz saatlik yolculuk sırasında trende aynı vagonda birlikte olan gençler, gece yolculuk boyunca uyumadan sohbet ederek, ölüm yıldönümünde Ata’nın huzuruna çıkmanın heyecanını yaşadılar. 10 Kasım sabahı erken saatte Ankara Garı’na gelen gençler, yürüyerek Anıtkabir’e çıktılar.
Saat 9’u 5 geçe Anıtkabir’de ellerinde Atatürk Posterleri ve Türk bayraklarıyla saygı duruşunda bulunan gençlerin  “Atam Sen Rahat Uyu, Cumhuriyeti Biz Kadehlerle Değil, Bayraklarla Kutladık”, “Kadıköy Yardım Gönüllüleri, Zincir Var Dediler Geldik” yazılı pankartları dikkat çekti. Saygı duruşundan sonra Atatürk’ün mozolesine giren gençler, mozoleye çiçek bırakırken, duygusal anlar yaşadılar.
181 BİN 64 KİŞİ ATA’YA KOŞTU
Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 73. yılında Anıtkabir’de düzenlenen törenle bir kez daha saygı ve özlemle anıldı. 181 bin 64 kişinin ziyaret ettiği, 180 bin 143 yerli, 921 yabancının ziyaret ettiği Anıtkabir’deki ziyaretçiler arasında yabancılar da vardı. Almanya’dan İstanbul’a gelen ve Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüt Merkezi’nde gönüllü olarak İngilizce ders veren Xenia Herrmann da Kadıköylü gençlerle beraber Anıtkabir’de Ata’yı ziyaret edenler arasındaydı.
Ata’nın yüz binlerce ziyaretçisinin Ata’ya gösterdiği sevgi ve bağlılık karşısında şaşkınlık yaşayan Xenia Herrmann şunları söyledi: “Çok farklı, bambaşka bir şey bu. Bizim ülkemizde bayraklar maçlar dışında çok nadir ellerde taşınır. Ama Türklerin milliyetçilik duygusu çok yoğun ve her yerde bayrakları gördüm. Ata’ya duyulan sevgi de çok büyük. Ziyaret sırasında ağlayan insanlar ve değişik illerden gelenler vardı. Ben de 10 Kasım’ı Ankara’da yaşamaktan çok mutlu oldum. Benim için güzel ve farklı bir deneyim oldu.”
TWITTER’DA ORGANİZE OLUP YARDIMA KOŞMUŞLARDI
Kadıköy Belediyesi’nin Van’daki depremzedelere açtığı yardım kampanyası için twitter’da organize olan gençler, Kadıköylülerin bağışladığı yardım malzemelerini kolilemek için 2 hafta boyunca Kadıköy Belediye’nde gece geç saatlere kadar çalıştılar. Kadıköy Belediyesi binasında yardımsever gençlerle tanışan Başkan Öztürk, kampanya sonunda gençlere yardımları ve duyarlılıkları için teşekkür ederek, 10 Kasım törenlerine katılabilmeleri için tren bileti armağan etti. Gönüllü gençlerin Anıtkabir’e gidiş organizasyonunu ise onlar gibi gönüllü olan Gökhan Çatal üstlendi. Çatal, Kadıköylü Gençlerin Ata’ya yolculuğunu şöyle anlattı:
“Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, çalışmalarımız sırasında zaten hep yanımızdaydı. Çoğu zaman bizimle sohbet etti, hepimizi tanıdı. Kampanyanın son günü çalışmalarımız için bize teşekkür ettiğinde, arkadaşlarımın ortak isteği olan 10 Kasım’da Anıtkabir’de bulunma talebini ilettim. Bu talebi o da hoş karşıladı ve kabul etti. Trenle yola çıkabilmemiz için 140 bilet verdi. 10 Kasım, bayram tatili ile birleşince katılım 140’da kaldı. Birçok arkadaşımız öğrenci olduğu için ailelerinin yanına döndü. Oysa 2 vagon değil 2 treni dolduracak kadar çok istekli arkadaşımız vardı. Van’da birçoğu Kürt kökenli olan kardeşlerimize yardım eden bu gençlerimiz, 10 Kasım’da da Atasını yalnız bırakmadı. Hepimizin vermek istediği mesaj; göreve hazır olduğumuz. Atatürk’ün kurduğu laik Cumhuriyetimizi koruyacağız. Türkiye sınırları içerisindeki her toprağın bizim olduğuna inanıyoruz. Verdiğimiz mesajlar ve o çok dikkat çeken pankartımız da bu yönde idi. Yardımlarda hep yanımızda olan sanatçı Serkan Balbal'ın da gönüllü ve istekli çalışmaları ile Twitter’dan yayıldık.. Serkan Balbal’ın bu çalışmalardaki desteğinin altını çizmek istiyorum. Biz kendimize ‘Kadıköy Belediyesi Yardım Gönüllüsü Gençler’ adını verdik. Çoğumuz daha önce birbirimizi hiç bilmiyorduk. Ama bundan sonra bu tür organizasyonlarda yine biraraya gelip, zincir oluşturacağız.”
 
HABER-FOTO: Sinem TEZER

ARŞİV