Kadıköy’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu- GÜNCELLENDİ

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. Yıl Kutlamaları Kadıköy’de düzenlenen törenlerle gerçekleştirildi

30 Ağustos 2017 - 14:30

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümü kutlandı.
Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan kutlama, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. 

Kadıköy’deki 30 Ağustos Zafer Bayramı 95. Yıl Kutlamaları, Kadıköy Rıhtım Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başladı. Saat 09.30’da Kadıköy Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Kadıköy Belediyesi, Kadıköylü muhtarlar, çeşitli siyasi parti temsilcilikleri, sivil toplum kuruluşlarının selamlama ve çelenk sunumunun ardından Saygı duruşu gerçekleştirildi.

Kadıköy Meydanı Atatürk Anıtı’ndaki tören, 1. Ordu Bölge Bando Komutanlığı eşliğinde İstiklal Marşımızın seslendirilmesi ve bayrağımızın göndere çekilmesiyle sona erdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı Töreni, Ataşehir Kaymakamı ve Kadıköy Kaymakam Vekili Zafer Karamehmetoğlu’nun Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından sona erdi. Programa, Ataşehir Kaymakamı ve Kadıköy Kaymakam Vekili Zafer Karamehmetoğlu, Maltepe İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Mehmet Salih Akay, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Uygur Çakmak, askeri ve sivil erkan ile siyasi parti ilçe temsilcileri, daire müdürleri katıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. Yıl Kutlamaları dolayısıyla Kadıköy Belediyesi’nin yanı sıra Kadıköylüler de ilçenin cadde, sokak, ev ve dükkanları ay yıldızlı al bayraklarla ve Atatürk posterleriyle süsledi.

CADDE'DE 30 AĞUSTOS KONVOYU

30 Ağustos Zafer Bayramının 95.Yılı kutlamaları, Bağdat Caddesi’ndeki klasik otomobil konvoyunun geçişiyle renklendi. Konvoyun önünde ise 1931 model üstü açık araçla temsili olarak vatandaşları selamlayan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün benzeri oyuncu Göksel Kaya vardı.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin organize ettiği, Kadıköy ve Beşiktaş Belediyesi’nin destek verdiği etkinlikte, 1940’lı yıllardan 1970’li yıllara kadar bir döneme damgasını vurmuş ve Türk bayraklarıyla süslenmiş 100 civarında, çeşitli marka ve modellerde klasik araç, 30 Ağustos Zafer Konvoyu’nda bir araya geldi. Konvoyun önünde ise Atatürk’e benzerliğiyle bilinen ünlü oyuncu Göksal Kaya, Türkiye  Cumhuriyetinin kurulduğu ilk yıllara ait, 1931 model üstü açık bir klasik araçtan vatandaşları selamladı.

İstanbul Anadolu Yakasında Maltepe sahil yolunda sabah saatlerinde bir araya gelen onlarca klasik araç, son hazırlıklar yapıldıktan sonra saat 11.00’de Kadıköy istikametinde, Bağdat Caddesi güzergâhında hareket etti. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçen klasik araç konvoyu geçişini, Atatürk’ün gözlerini yumduğu Dolmabahçe’de sonlandırdı.

ADD KADIKÖY'DEN ZAFER YÜRÜYÜŞÜ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kadıköy Şubesi organizasyonuyla 30 Ağustos Zafer Bayramı, Kadıköylülerin yoğun katılımıyla gerçekleşen yürüyüş ve Zafer Konseri ile kutlandı. ADD Kadıköy, 30 Ağustos Çarşamba sabahı düzenlenen resmi törene katıldıktan sonra saat 19.00’da Şaşkınbakkal’a çağrı yaptı. Burada buluşan kitle bayraklar ve marşlarla -Göztepe 60. Yıl Parkı’na kadar coşkulu bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle hazırlanan Zafer Konserinde genç sanatçı Özgür Kıyat, özgürlük türküleri söyledi.


ARŞİV