Kadıköy'ün Antalyalı konukları vardı

Kadıköy Belediyesi’nin sosyal projelerini incelemek amacıyla Antalya’dan gelen heyet, Antalyalı kadınların el ürünü olan Kibele Bebekleri’ni Kadıköylülere tanıtmak için Başkan Öztürk’ten...

19 Ocak 2011 - 16:09

Kadıköy Belediyesi’nin sosyal projelerini incelemek amacıyla Antalya’dan gelen heyet, Antalyalı kadınların el ürünü olan Kibele Bebekleri’ni Kadıköylülere tanıtmak için Başkan Öztürk’ten destek de istedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın eşi Dr. Günseli Akaydın’ın da aralarında bulunduğu 4 kişilik bir heyet Kadıköy Belediyesi’nin sosyal projelerini incelemek üzere Kadıköy’e geldi.
Aynı zamanda Antalya Gönüllüler Derneği Başkanı olan Dr. Günseli Akaydın, Antalyalı kadınların el ürünü olan Kibele Bebekleri’ni Kadıköylülere tanıtmak için Başkan Öztürk’ten destek de istedi.
Antalya’dan Kadıköy’e gelen Dr.Günseli Akaydın, Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Duygu Batman, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek ile Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Akgün Keskin Sakarya, Başkan Selami Öztürk’ü ziyaret ederek, Kadıköy Belediyesi’nin başarıyla uyguladığı sosyal projeler hakkında bilgi aldılar. Ziyaret sırasında Başkan Öztürk’e Antalyalı kadınların gelir elde etmek için ürettikleri Kibelya Bebeklerden hediye eden Dr. Günseli Akaydın, Başkan Öztürk’ten Kibele Bebek Projesi’nin tanıtımı konusunda yardım istedi. Günseli Akaydın şunları söyledi:
“Kadıköy Belediyesi’nin başarıyla uyguladığı sosyal projeleri konusunda ayrıntılı bilgi almak ve yerinde inceleme yapmak üzere Kadıköy’e geldik. Özellikle Diş Sağlığı Projesi, Çocuk Sanat Merkezi ve Kadıköy Belediyesi gönüllülerini ziyaret ederek yapılanma hakkında bilgi aldık. Bu arada Antalyalı kadınların evlerinde ekonomiye katkı için yaptıkları Kibelya Bebeklerini de Kadıköy’de tanıtmak istedik. Malzemeyi sağlayarak kadınlarımıza yaptırdığımız bebekleri başta spor kulüpleri olmak üzere İstanbul da tanıtımı konusunda yardım istedik. Örneğin Kibelya bebeklerinin bir Fenerbahçeli versiyonunu yaptık, bunlardan bir tanesini de FB’li Başkan Öztürk’e hediye ettik. Bu bebeklerin satışlarından elde edecek gelirin bir kısmı üretim yapan kadınlarımıza verirken, bir kısmını da üniversite öğrencilerine burs olarak aktarıyoruz. Bu proje için tanıtım desteği istedik. Kadıköy Belediyesi’nin sosyal projelerini çok beğendik Başkanı ve emeği geçen diğer belediye çalışanlarını kutluyoruz.”


SOSYAL PROJELERE TAM NOT
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden gelen konuklar, Kadıköy Belediyesi Çocuk ve Ağız Sağlığı Polikliniği, Çocuk Sanat Merkezi ve Kriton Curi Gönüllü Evi’ni ziyaret ederek, projeler hakkında yetkililerden bilgi aldılar. Konuklar, projelere tam not vererek, bunların Antalya da da uygulanabilmesi için çalışma yapacaklarını kaydettiler.


ARŞİV