Kadıköy'de hologramlı ruhsat dönemi

Sunduğu hizmetlerde modern dünyanın yeniliklerini takip ederek uygulayan Kadıköy Belediyesi, bir ilke daha imza attı. İşyeri ruhsatlarındaki taklitçiliğin önüne geçmeyi hedefleyen belediye, “hologramlı ruhsat” uygulamasına geçti. Taklit edilemeyen hologramlı ruhsat vermeye başlayan Kadıköy Belediyesi, aynı zamanda bu uygulamaya imza atan ilk yerel yönetim oldu.

12 Ocak 2011 - 16:19


Konuyla ilgili bilgi veren Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Hulusi Özocak, günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte, belediye tarafından verilen ruhsatların kimi yöntemlerle taklie edilebildiğine dikkat çekerek, “Bunun önüne geçebilmek için holograma geçtik. 2011'den itibaren vereceğimiz tüm ruhsatlarda, içinde Kadıköy Belediyesi logosu bulunan hologramlar yer alacak. Böylece bu ruhsatların sahtesi yapılamayacak. Denetimlerimizde de, aynen sahte para tespitinde olduğu gibi özel bir kalem kullanacağız. Böylece hologramı da denetleyeceğiz” dedi. Kadıköy Belediyesi olarak ruhsat verme işlemlerini vatandaşa bir “ceza” olarak asla görmediklerini vurgulayan Özocak, ancak işyeri sahiplerinden de ruhsat edinme kriterlerine uymalarını istedi. Özocak, herhangi bir işletme açacak yurttaşları da şöyle uyardı: “Yurttaşlarımızın, bir işyeri açmadan önce, o mekânla ilgili bilgileri belediyemizden öğrenmeleri gerekiyor. Bazen önce işyerini açıp, sonra ruhsat için başvuranlar oluyor. Eğer ruhsat verilemeyecek bir durum olduğunda da yasaya göre işletmeyi kapatmak durumunda kalabiliyoruz. Elbette ki bir işyerinin kapanması demek, oradaki umutların sönmesi demek. Belediyeler, insan yaşamını kolaylaştıran kurumlardır. Çağdaş bir ilçe olan Kadıköy'de, ticaret hayatının da kurallara uygun işlemesi için çalışıyoruz.”

İLK HOLOGRAMLI RUHSAT LIFE med'E

Kadıköy Belediyesi'nin 1 Ocak 2011'de başlattığı hologramlı ruhsat uygulamasından ilk yararlanan ise Kadıköy'deki özel bir tıp merkezi oldu. Bağdat Caddesi'nde faaliyet gösteren LIFE med Özel Tıp Merkezi'nin ruhsatına Kadıköy Belediyesi logosunun bulunduğu hologram yapıştırıldı.
LIFE med Başhekimi Yard. Doç. Dr. Kamil Cerrahoğlu'na ruhsat belgesini, Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Hulusi Özocak törenle sundu. Törende, Özocak bu yeni uygulama hakkında bilgi verdi, Cerrahoğlu da bu yararlı yenilik için Kadıköy Belediyesi'ne teşekkür etti.

Haber: Gökçe UYGUN
Fotoğraflar: Sinem TEZER


 


ARŞİV