Kadıköy'de "VEX Robotics İstanbul Turnuvası" başlıyor

Atakum ve Kadıköy belediyelerinin iş birliğiyle, Caferağa Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak olan "VEX Robotics İstanbul" turnuvasında öğrenciler, hem mühendislik yeteneklerini sergileyecek hem de robotlarını yarıştıracak

08 Mart 2023 - 12:16

Atakum Belediyesi ile Kadıköy Belediyesi’nin işbirliğiyle, Kadıköy Belediyesi Caferağa Kapalı Spor Salonu'nda 11-12 Mart tarihlerinde, Guinness Rekorlar Kitabı’nda dünyanın en büyük robotik turnuvası olarak yer alan #VEXRobotics'in İstanbul turnuvası gerçekleştirilecek. 

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ile Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci 11 Mart tarihinde yapılacak olan açılışa katılarak öğrencilerin heyecanına ortak olacak. 

YETENEKLERİNİ SERGİLEYECEKLER 

Turnuvada lise öğrencileri, VEX V5 takımları ile turnuvanın en iyisi olmak için mücadele edecek. Takımların, otonom programlamaya yönelik becerilerini geliştirebilecekleri “Programming Skills” maçları, rekabetin değil işbirliğinin ve dostluğun ön plana çıkarıldığı “Teamwork Challenge” ile yeni çağın en keyifli hobilerinden birinde beceriler sergileniyor olacak. Mühendislik becerilerini, robotlardan bağımsız olarak sergileme imkanı bulacak olan öğrenciler, tüm süreç boyunca tuttukları mühendislik defteri ile amacına uygun bir robot yapmak için denedikleri farklı tasarımları, takımca geliştirdikleri, uyguladıkları ve vazgeçtikleri fikirleri deneyimleme imkanı bulacaklar.

11 Mart Cumartesi ve 12 Mart Pazar günleri 10-18 saatleri arasında ziyarete açık olan turnuvaya katılım ücretsizdir.

 

 

ARŞİV