Kadıköy'de 30 Ağustos coşkuyla kutlandı

Kadıköy Belediyesi, 30. Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılını, ilçe genelinde düzenlediği etkinliklerle coşkuyla kutlanmasını sağladı. Etkinliklerin doruk noktası, Kalamış Atatürk Parkı’nda düzenlenen Duman konseri oldu

31 Ağustos 2022 - 12:15

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı Kadıköy’de coşkuyla kutlandı. Kadıköy Belediyesi, Büyük Taarruz’un başlangıç tarihi olan 26 Ağustos tarihinde Kadıköy caddelerini, sokaklarını Atatürk posterleri ve Büyük Taarruz fotoğrafları ile süsledi. 30 Ağustos sabahı Kadıköy Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Kadıköy Kaymakamı Muhittin Pamuk, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin’in de katıldığı çelenk koyma töreni düzenlendi. Törende şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Odabaşı, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

100. YILA ÖZEL 100 OTOMOBİLLİK KONVOY

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği, Zafer Bayramı’nın 100. yılı nedeni ile 100 klasik ve modifiye edilmiş otomobilden oluşan Zafer Bayramı’na özel klasik otomobil turu düzenledi. Kartal’da başlayan tur, Bağdat Caddesi’nden geçerek Kadıköy’de son buldu.

CHP’DEN “ZAFER YÜRÜYÜŞÜ”

CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı 19.00’da Boğa Heykeli’nden başlayan ve Kalamış Atatürk Parkı’nda son bulan “30 Ağustos Zafer Yürüyüşü” gerçekleştirdi. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, partililer ve vatandaşların da katıldığı yürüyüşte bir konuşma CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, “30 Ağustos, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün en değerli günlerinden biri. Biz inanıyoruz ki; günü geldiğinde imparatorluk özlemi içerisinde olan ve bu cumhuriyeti kuranlara iki ayyaş diyenlerden hesap soracağımız günler gelecektir. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği için her zaman sokaklarda olup mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

DUMAN COŞTURDU

Belediye tarafından düzenlenen etkinliklerin doruk noktası ise Türk rock müziğinin efsane grubu Duman oldu. Kalamış Atatürk Parkı’nda 21.00’da sahne alan Duman, gece boyunca alanda bulunan Kadıköylüleri şarkıları ile coşturdu. 

“ÖZGÜRLÜĞÜ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Konser öncesi sahnede kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Odabaşı, “Bugün buradan, Kadıköy’den 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamamızı sağlayan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün kahramanlarımızı sonsuz saygı ve minnetle selamlıyoruz. Her milli bayramda olduğu gibi bugün de Kadıköy’de hep birlikte unutulmaz bir gün yaşayacağız. Bugün ayrıca 2 ay boyunca süren Kalamış Yaz Festivali’nin son günü. Bu 2 ay boyunca bu alanda 43 konser ve 17 sinema gösterimi gerçekleştirdik; burada yüzlerce sanatçıyı, on binlerce komşumuzu ağırladık. Kültür ve sanatın başkenti Kadıköy’de yasaklara karşı özgürlüğü, türlü düşmanlaştırmalara karşı kardeşliği savunduk ve savunmaya da devam edeceğiz. Yasakçı bir zihniyete rağmen üretmeye ve paylaşmaya devam eden, festivalimize katkı sunan bütün sanatçılara teşekkürü bir borç biliyorum” dedi ve şöyle devam etti: “Bugün Kalamış Yaz Festivali'nin kapanışını Duman konseriyle yapıyoruz. Duman sadece Türk rock tarihinin en sevilen gruplarından biri değil. Duman aynı zamanda bizim, sanatçılara en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanda kafasına kuma gömmemiş; “biberine, gazına, jopuna, sopasına eyvallah” demiş ve safını halktan yana seçmiş bir gruptur.”


ARŞİV