Kadıköy Belediyesi Mobil Fırın'ı hizmete başladı

Kadıköy Belediyesi, doğal afet ve acil durumlar için hayata geçirdiği mobil aşevlerinden sonra saatte bin ekmek üretme kapasitesine sahip mobil fırını da hizmete soktu

25 Mayıs 2023 - 22:14

Daha önce TIR’dan dönüştürdüğü iki adet Gezici Aşevi ve minübüsten dönüştürdüğü mobil ikram araçları ile Maraş merkezli deprem bölgelerinde sıcak yemek ve çorba dağıtımı gibi hayati ihtiyaçları karşılayan Kadıköy Belediyesi, yine deprem bölgesinde yaşanan ekmek ihtiyacını dikkate alarak Mobil Fırın’ı hizmete  soktu.

FAALİYETE GEÇTİ

Doğal afetlere hazırlık kapsamında hayata geçirilen Mobil Fırın, saatte bin ekmek üretme kapasitesine sahip. Mobil Fırın, hizmet vermeye başladı. Sabahın erken saatlerinde mobil fırında pişirilen poğaçalar, işine, okuluna giden vatandaşlara ikram edilmeye başlandı. 

Kadıköy Belediye Başkanı Av. Şerdil Dara Odabaşı da üretime başlayan Mobil Fırın’ı inceledi ve vatandaşlara poğaça ikramında bulundu.  

SAATTE BİN EKMEK ÜRETEBİLİYOR

13 metre uzunluğunda 2,5 metre genişliğinde treyler üzerine kurulu mobil fırın, hem hareket hem de park halinde üretim yapabiliyor. Bünyesindeki jeneratörler sayesinde elektriğin olmadığı durumlarda da hizmet verebilen mobil fırın, olası bir acil durum anında ise 2 saat içinde yaklaşık 2 bin ekmek üretme kapasitesine sahip. Mobil fırında unlu mamuller üretim makineleri haricinde iklimlendirme cihazı, buzdolapları, personel için temizlik alanları da yer alıyor. 

GEZİCİ AŞEVİ SICAK YEMEK İHTİYACINI KARŞILADI

Belediye, olası afetlere hazırlık kapsamında iki adet Gezici Aşevi ve mobil ikram araçlarını hayata geçirdi. Gezice aşevleri ve mobil ikram araçları, Malatya ve Hatay’da vatandaşların günlük sıcak yemek ve çorsa ihtiyacını karşılayarak önemli bir hizmet verdi. 

 


ARŞİV