İşçiler, ‘torba yasa'ya karşı

Belediye işçileri “torba yasa” diye tabir ettikleri yasayı, protesto etti. DİSK/GENEL-İŞ İstanbul Anadolu Yakası Bölge Başkanlığı tarafından düzenlenen protesto eyleminde Kadıköy Belediyesi...

23 Aralık 2010 - 11:07

Belediye işçileri “torba yasa” diye tabir ettikleri yasayı, protesto etti. DİSK/GENEL-İŞ İstanbul Anadolu Yakası Bölge Başkanlığı tarafından düzenlenen protesto eyleminde Kadıköy Belediyesi ve Ataşehir Belediyesi işçileri, 22 Aralık Çarşamba günü Kadıköy Belediyesi önünden Kadıköy Postanesi’ne kadar slogan atarak yürüdüler.
Postane önünde DİSK/GENEL-İŞ Sendikası’nın temsilcileri tarafından basın açıklaması okundu. Açıklamada, “Gündemde olan ‘torba yasa tasarısı’ ile işçilerin ve kamu çalışanlarının, çalışma koşullarını ve özlük haklarını değiştiren birçok düzenleme, sendikalara danışılmadan tepeden inme yöntemlerle kanun tasarısı eklenmiştir. Sendikalarla birlikte aslında TBMM iradesi de sakatlanmış olmaktadır” denildi. Açıklamada en çok dikkat çeken ise “Tasarıya uyulursa tek bir madde ile en az 50.000 yerel işçisi yerinden edilecektir” ifadesi oldu. Açıklamanın ardından işçiler postaneden, Başbakanlığa, İçişleri Bakanlığı’na, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na, düzenlemenin iptal edilmesi için mektup gönderdiler.
Cansu ÇAĞIRTEKİN


 


ARŞİV