İmamoğlu’ndan sandıklara sahip çıkma çağrısı

İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, 28 Mayıs seçiminde görev alacak sandık görevlileri, müşahitler ve Türkiye Gönüllüleri ile Oy ve Ötesi gruplarından binlerce vatandaşla bir araya geldi. İmamoğlu, oy kullanma ve sandıklara sahip çıkma çağrısı yaptı

23 Mayıs 2023 - 14:08

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde görev alacak olan sandık görevlileri, müşahitler ve Türkiye Gönüllüleri ile Oy ve Ötesi gruplarına mensup binlerce vatandaşla, Maltepe Etkinlik Alanı’nda düzenlenen “Demokrasi Neferleri Buluşması”nda bir araya geldi. Buluşmada, İmamoğlu ile birlikte; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Millet İttifakı il başkanları ve yöneticileri, milletvekilleri Turan Taşkın Özer, Suat Özçağdaş, Cemal Enginyurt Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de katıldı.

“DEMOKRASİMİZİN AYAKTA KALMASINI SAĞLAYACAKSINIZ”

“Sizler; sandık görevlileri, müşahitler, Türkiye Gönüllüleri, Oy ve Ötesi ve bütün bu sorumluluk üstlenen değerli kardeşlerim, hemşehrilerim, yol arkadaşlarımsınız. Sizler, demokrasi neferlerisiniz” diyen İmamoğlu, “ 28 Mayıs günü sizler, bizler, ülkemizin her tarafında görev alan o demokrasi neferleri, demokrasimizin sağlam ve ayakta kalmasını sağlayacaksınız” diye konuştu.

“BİR OYLA BİLE KAZANILIR”

14 Mayıs seçimlerinde hükümetin milletten güvenoyu alamadığını, vatandaşın asıl kararını 28 Mayıs’ta vereceğini söyleyen İmamoğlu, 28 Mayıs’ta en önemli görevlerden birinin sandık hakimiyetini korumak olduğunu belirterek, “Sandığa hâkim olmak, moral ve enerji olarak, iç disiplin ve ciddiyet itibariyle, üstün olmak demektir. Kendi içimizdeki bilgilendirme ve iletişimi hızlı ve etkili biçimde sağlayacağız. Sandık hakimiyetini bir saniye bile zaafa asla uğratmayacağız. Tek bir oyun bile boşa gitmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Unutmayın; seçim bir oyla bile kazanılır. Son ana kadar, aynı ciddiyetle görevimizin başında olacağız. Yorulmayacağız. Görevi ihmal etmek yok. Sandığı terk etmekmiş; öyle bir şey yok. Bunlar bize yakışmaz. Şikayetçi olmak yok. ‘Şu eksik, bu eksik’ demek yok” ifadelerini kullandı.  

2019 yerel seçimlerini de hatırlatan İmamoğlu bir avuç insanın sandık başı numaralarının sökmeyeceğini belirterek “Sandıklara sahip çıkmak ne demekmiş? Çuvallar üzerinde nasıl uyunurmuş? Her türlü hileye rağmen seçim nasıl kazanılırmış; 31 Mart'ta, 23 Haziran'da onlara gösterdik. Yine gösteririz. Yine göstereceğiz” dedi.

“MUTLAKA SANDIKLARA GİDİN”

28 Mayıs'ta sandığı protesto etmenin, sandığa gitmemenin ve evde kalmanın maliyetinin çok yüksek olacağını belirten İmamoğlu tüm yurttaşlara çağrı yaparak şunları söyledi: “Mutlaka sandıklara gidin. Oyunuzu kullanın. Ya büyük bir değişime imza atıp, bu ülkenin eşit ve onurlu evlatları olarak, hep birlikte, demokrasi içinde, huzurla, refah içinde yaşayacağız ya da bu iktidarın kalmasına müsaade ederek, ülke olarak, hep birlikte içinden çıkılmaz -ekonomik, sosyal, eğitim- her türlü bir girdaba sürükleneceğiz. Uzun yıllar büyük bir karanlığa mahkûm olacağız. Onun için asla tereddüt etmeyelim sevgili vatandaşlarım, 28. Mayıs’ta sandıkları dolduralım. Değişimin lideri, Türkiye'nin akil ve demokrat lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verelim. Ülkemizin içinde sürüklenmekte olduğu bu ekonomik çöküşten, hep birlikte kurtulalım.”

 

ARŞİV