Hırsızlıklara karşı dikkat !

Geçtiğimiz hafta Kadıköy Belediyesi Brifing Salonu’nda düzenlenen Kadıköy Gönüllüleri aylık toplantısı kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’ne bağlı polis...

15 Aralık 2010 - 15:26

Geçtiğimiz hafta Kadıköy Belediyesi Brifing Salonu’nda düzenlenen Kadıköy Gönüllüleri aylık toplantısı kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’ne bağlı polis memurları evden hırsızlık olaylarına karşı bilgi verdi.
“Güvenli Mahalle Güvenli İstanbul” sloganıyla başlatılan proje kapsamında vatandaşların hırsızlık veya diğer kötü olaylarla karşılaşmamaları için alacakları basit önlemler ile ilgili tüyolar verildi.
ÇELİK ROZET MUTLAKA KULLANIN
Emniyet Teşkilatı’nın 165. yılında daha güvenli bir kent yaşamı için vatandaşlardan bazı basit önlemleri uygulamalarını isteyen emniyet mensupları, sözkonusu çok basit önlemlerin caydırıcı nitelikleri dolayısıyla hırsızlık olaylarını önleyeceği vurgulandı. Hırsızlıkların nasıl meydana geldiği ile ilgili bilgilerin ayrıntılarıyla anlatıldığı toplantıda hane sahiplerinden tedbiri elden bırakmamaları, kapı ve pencerelerini dışarıdan açılamayacak şekilde kapatmaları, gerekirse çeşitli basit eklemelerle bunu sağlamaları istendi. Polisin mutlaka uygulayın dediği birkaç önlem şöyle:
-Çelik kapınız varsa mutlaka içerden vidalı barel (çelik rozet) taktırın. Böylelikle hırsızın dışarıdan kilit sistemine müdahale etmesinin önüne geçmiş olursunuz.
-Kapınızı duvara en sağlam şekilde monte ettirin.
-Hırsızlık kancası kullanın, kapınızı kancayı çözmeden açın. Gelen kişiyi tanıyana kadar kapınızı açmayın.
-Gerek hanenizin gerekse oturduğunuz apartmanın kapısını açık bırakmayın.
-Yangın merdivenlerinin kapısını içeriden kilitleyin.
Hırsızlıkların yüzde 30’luk bölümünün balkon ve pencerelerden gerçekleştiğinin de vurgulandığı seminerde pencerelerde alınması gereken önlemler de anlatıldı.
Pencerenize hırsız mandalı olarak tabir edilen basit düzenek taktırın. Ya da açtığınız tarafa da menteşe taktırın.
Banyo veya tuvalet pencerelerinizi açık bırakmayın.
Gerekirse güvenlik kamerası, özel güvenlik, alarm sistemi ve sensörlerden faydalanın.


ARŞİV