'Hiroşima, Nagazaki bir daha asla!'

Nükleer Karşıtı Platform (NKP) İstanbul Bileşenleri Hiroşima ve Nagazaki’ye atılan atom bombalarının yıl dönümü dolayısıyla Kadıköy Altıyol’dan Kadıköy İskele’ye yürüyüş düzenlendi.

14 Ağustos 2014 - 13:37
Nükleer Karşıtı Platform (NKP) İstanbul Bileşenleri, ABD tarafından 6 Ağustos 1945'te Hiroşima’ya, 9 Ağustos 1945 tarihinde ise Nagazaki’ye atılan atom bombalarının yıl dönümü dolayısıyla Kadıköy Altıyol’dan Kadıköy İskele’ye yürüyüş düzenlendi.

Hiroşima ve Nagazaki'nin 69. yıl dönümünde “Nükleer Santrallere ve Silahlara Hayır” diyen NKP katılımcıları, “Çapulcular Nükleer Santrallere ve Silahlara Karşı Yürüyor” pankartı açtı. Eylem boyunca, sık sık “Nükleere İnat Yaşasın Hayat”, “Haydi Sen de Haykır Nükleere Hayır”, “Savaşa Hayır, Nükleere Hayır” sloganları atıldı. Kadıköy İskele’de İstanbul NKP adına açıklama yapan Hande Tunca, nükleer santrallerin insanlık ve çevre üzerinde yaratığı korkunç sonuçlara dikkat çekerek, santrallerin güvenliklerinin dünya çapında sorgulandığını, Türkiye’de yapılması planlanan nükleer santralin bölge halkının geleceğinin hiçe sayıldığını belirtti. Aralarında Türkiye'nin de olduğu birçok ülkenin nükleer silah bulundurduğunu,  pek çok ülkenin ise nükleer santrallerin yapımından vazgeçtiğini anımsatan Tunca, “Bütün bu gelişmelere ve bölge halklarının kararlı mücadelesine karşın AKP Hükümeti, Mersin Akkuyu ve Sinop'ta yeni nükleer santrallerin yapılması konusunda ısrarından vazgeçmiyor. Bu ısrarın ardında kamuoyuna açıklanmayan gizli ikili anlaşmalar yatmaktadır. Nükleer santrallerin yaratacağı yıkımı önemsemeyen AKP, Türkiye ve Ortadoğu’nun geleceği ile oynuyor. İncirlik Üssü’nde bulundurulan nükleer silahlar bir an önce sökülmeli, nükleer enerji üretimi görüntüsü altında nükleer silahlanma sevdasından vazgeçilmeli” dedi.

 
 

 


ARŞİV