Haydarpaşa Garı'nda TANGO'lu eylem

Tarihi Haydarpaşa Garı’nın “kültür ve konaklama” merkezine dönüştürülmesine karşı yapılan eylemlere dansçılar tango yaparak destek verdi. Haydarpaşa Garı’nın merdivenlerindeki Milango Gecesi’ne, Kadıköy Belediyesi’nin konuğu olan muhtarlar da katıldı.

06 Haziran 2013 - 12:25

 
Tugay KARTAL
Haydarpaşa Garı’nın halktan soyutlanma projesine karşı 50 haftadır her Perşembe Gar merdivenlerinde eylem yapan Haydarpaşa Dayanışması’nın bu haftaki konuğu dansçılar oldu. 30 Mayıs Perşembe akşamı gerçekleşen 50. Perşembe eyleme önce S.O.S Çevre Gönüllüleri şiir ve türküler ile destek oldular. Eylemde “Haydarpaşa bizim Taksim bizim”, “Haydarpaşa gardır gar kalacak”, “Savaşa Hayır Haydarpaşa Gardır”, “Gar Otel olursa girmek parayla” sloganları sıkça atıldı, aktivistlerin Haydarpaşa gar için besteledikleri türkü ve şarkılar söylendi. Saat 21.00’den itibaren ise İstanbul’da bulunan tango sanatçıları dans gösterilerini sundular. Onlarca dansçı “Haydarpaşa’da Milango Gecesi” adını verdikleri eylemde buluştular, tarihi merdivenlerin önünde bütün gece tango yaptılar.
Haydarpaşa Gar’da tango gösterisi devam ederken Anadolu'dan misafir olarak gelen 120 muhtarı tekne ile İstanbul'un tarihi yerlerini gezdiren Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk tekneyi motor iskelesine yanaştırarak misafirleri ile birlikte etkinliğe katıldı. Kısa bir tango gösterisi de sunan Başkan Öztürk yapmış olduğu konuşmada “Haydarpaşa gara sahip çıkan eylemcilere teşekkür ediyorum, Haydarpaşa Gar binasının otel yapılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

ARŞİV