Halk Eğitim Merkezi'nde resmi tören

Var mıdır acaba öğretmenlik gibi bir kutsal meslek daha bileniniz? Var mıdır gecesini gündüzüne katarak kişinin kendini öğrencilerine, yavrularına adadığı bir meslek daha…

25 Kasım 2010 - 14:52


Var mıdır acaba öğretmenlik gibi bir kutsal meslek daha bileniniz? Var mıdır gecesini gündüzüne katarak kişinin kendini öğrencilerine, yavrularına adadığı bir meslek daha… “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” anlayışıyla yoğrulmuş bir kültürün mirasçıları olarak kuşkusuz öğretmenliğin ne denli kutsal bir meslek olduğunu özümseyenlerdeniz. Bu duygularla bir 24 Kasım Öğretmenler Gününü daha ilçemizde geride bıraktık. Öğretmenlerimiz için Kadıköy Kaymakamlığı öncülüğünde Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dolu dolu bir program düzenlendi. Öğretmenler Günü Kutlama Programı 24 Kasım Çarşamba günü Kadıköy Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın seslendirilmesiyle tören devam etti. Törene Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Hakan Boydak’ın yanı sıra çeşitli sivil toplum örgütleri temsilcileri ve öğretmenler katıldı. Bostancı Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi Karadeniz yöresine özgü muhteşem bir horon gösterisi sergiledi. Daha sonra tüm katılımcılar Atatürk Anıtı önünde toplu bir fotoğraf çektirdiler. Öğretmenler Günü kutlamalarının ikinci bölümü Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde devam etti. Sanatçı-Öğretmen Şebnem Paker yönetiminde Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi korosu İstiklal Marşı’nı seslendirdi. Koro daha sonra Öğretmen Marşı’nı seslendirdi. Programda İnsan ve Eğitim konulu şiir yarışmasında kendi yazdığı şiiriyle birinci olan 60. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Mehmet Kağan Yılmaz ödüllü şiirini seslendirdi. Bol bol alkışlanan Mehmet Kağan’ın sevinci ve gururu görülmeye değerdi.
Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan ise yaptığı mesaj dolu konuşmasına “Değerli öğretmen büyüklerimin ellerinden öperek konuşmama başlıyorum” dedi. Öğretmenlik gibi kutsal ve zor bir mesleği sıkıntılara veya zorluklarına rağmen icra eden öğretmenlere teşekkür eden Karahan, “İyi ki öğretmenlerimiz var ve biz onlarla gurur duyuyoruz” diye konuştu.
Yıllarca hizmet verdiği eğitim camiasında öğretmenlik, ardından da yöneticilik yapan Kadıköy ilçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar’ın öğretmenlerle ilgili yaptığı içten ve duygulu konuşma bol bol alkışlanırken, Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk ise Anadolu’nun bir köyünden gelip, Kadıköy gibi Türkiye’nin en büyük kentine belediye başkanı olmasında katkısı olan başta öğretmen babası ve tüm öğretmenlerini saygıyla andı. Konuşmasında duygulandığı gözlenen Başkan Öztürk, “Yurt dışı seyahatlerindeyken bir an önce ülkeme dönme arzusu duyuyorum. Allah’a şükür ediyorum ki Atatürk gibi büyük bir lideri Türkiye’ye verdi. Bu ülke özgür ve kalkınma içindeyse, özgürce insanlar konuşuyorsa bunlar öğretmenlerimizin eseridir. Muş’un Bulanık köyünden buraya gelip, böyle büyük bir kente belediye başkanı oluyorsam, cebimdeki küçücük bilgisayardan dünyayı takip edebiliyorsam tüm bunlar öğretmen babam ve diğer öğretmenlerimin bana açtığı aydınlık yoldandır” dedi. Öztürk’ün içten ve duygulu konuşması bol bol alkışlarla kesildi.


 


ARŞİV