Hafriyat kamyonu bir can daha aldı- GÜNCELLENDİ

Kadıköy'de bir hafriyat kamyonu, 36 yaşındaki motorlu kurye Volkan Aydemir’i ezerek öldürdü. Şoför T.B polis merkezine giderek teslim oldu

20 Temmuz 2017 - 17:18

Kadıköy’de yeni bir hafriyat kamyonu kazası daha yaşandı. Saat 14.37’de Göztepe Tanzimat ve Taşmektep Sokak kesişiminde gerçekleşen olayda T.B idaresindeki 34 JN 4556 plakalı hafriyat kamyonu, 36 yaşındaki motorlu kurye Volkan Aydemir’i ezerek öldürdü. Kazanın ardından kamyon sürücüsü olay yerinden kaçtı, bir saat sonra ise Göztepe Polis Merkezi'ne giderek teslim oldu. Kazayı gören vatandaşlar, durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine kısa sürede ulaşan ekiplerin ardından, hafriyat kamyonu altında kalan Aydemir'in cesedi çıkarıldı. Polis ve savcılık incelemesinin ardından Aydemir'in cesedi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

“ÇOK VAHİM BİR HADİSE”

Polisi ve ambulansı ilk olarak arayan 40 yıllık mahalle sakini Müfit Arabacı, kaza anını şöyle anlatıyor: “Olayın gerçekleştiği yerin hemen yanındaki Hülya Apartmanı’nda oturuyorum. Apartmanın aşağısında esnaf arkadaşlarla oturmuş, konuşuyorduk. Birden çarpışma sesi duyduk. Hemen olaya doğru koştuk. Çok vahim bir hadiseydi. Yerde öyle hareketsizce yatıyordu. Şoförün kamyondan inişini ve kaçtığını gördük."

GAZETE KADIKÖY KAVŞAĞI HABER YAPMIŞTI!

Hafriyat kamyonu kazasının yaşandığı Tanzimat Sokak’taki kavşağı, Kadıköylülerin şikayetleri üzerine 655. sayımızda sayfalarımıza taşımıştık. 2012 yılının Eylül ayında “Bu kavşağa bir çözüm bulun!” başlığıyla yaptığımız haberimiz, Adem Meriç isimli Kadıköylünün gazetemize ulaşması sonucu gerçekleşmişti. Meriç ve diğer mahalle sakinleri, ölüm saçan kavşakla ilgili pek çok kazaya tanıklık etmiş, yetkili makamlara kavşakla ilgili önlem alınması için taleplerde bulunmuştu. Vatandaşlar, yetkililerden herhangi bir geri dönüş alınamaması üzerine gazetemizle iletişime geçip, seslerini duyurmak istemişlerdi. Gazete Kadıköy olarak korku saçan kavşağa gidip, mahallilerden aldığımız şikayetler doğrultusunda haber yapmıştık. Adem Meriç, birçok kazaya sebep olan kavşağı, 2012 yılında gazetemize şöyle anlatmıştı: “Bugüne kadar gördüğüm 50’nin üzerinde kaza var. Bazılarında ciddi yaralanmalar var. Hatta bir araç yılbaşı gecesi komşumuzun dükkânına girmişti ama yine önlem alınmadı. Şikâyetlerimiz böyle devam etti. Özellikle sabahları 08.00 ile 10.00 arası çok kaza oluyor. İnsanların işe gittiği yoğun zamanlara denk geliyor. Bu yoğun zamanlarda şoförler durmuyorlar, devam ediyorlar veya yolun yabancısı oluyorlar, bundan dolayı kavşakta sürekli kaza oluyor.”

HAFRİYAT KAMYONU “KAZALARI”

Kentsel dönüşümle birlikte hafriyat kamyonlarının mahalle aralarına kadar girmesi, ölümlü “kazaları” da arttırdı. İşte son bir yılda meydana gelen kamyon kazaları:

13 Mayıs 2016: Kurbağlıdere ıslah çalışmaları kapsamında Yoğurtçu Parkı’ndaki hafriyatı taşıyan 34 AJ 4681 plakalı kamyon, üniversite öğrencisi Şule İdil Dere (23)’yi ezerek öldürdü.

19 Mart 2016: Göztepe Fahrettin Kerim Gökay Caddesi’nde karşıya geçmeye çalışan Hüseyin Özbudak (78)’a hafriyat kamyonu çarptı. Özbudak, olay yerinde hayatını kaybetti. Önce olay yerinden kaçan kamyon sürücüsü, daha sonra Göztepe Polis Merkezi’ne teslim oldu.

15 Haziran 2016: Suadiye Kaptan Arif Sokak’ta kaldırımda yürüyen Ayşe Altın (50), yanından geçen Gökmen K.’nın kullandığı 41 UJ 560 plakalı kamyondan, ağaca takılarak düşen beton kalıplarının altında kaldı. Altın, olay yerinde hayatını kaybetti. 

7 Ekim 2016: Caferağa Mahallesi Tuğlacı Emin Bey Sokak’ta seyir eden hafriyat kamyonu, Kayseri’den İstanbul’a mühendislik fuarı için gelen Özge Kandemir (22)’e çarpması sonucu öldürdü.

21 Ekim 2016: Erenköy Yakurtlar Sokakta’ki inşattaki hafriyat kamyonu, yerin çökmesi sonucu devrildi. İnşaat işçisi Mehmet Demirkaya (66) devrilen kamyonun altında kalarak can verdi.


ARŞİV