‘Hababam Sınıfı' yenilendi

Yeşilçam’ın efsane filmlerinden Hababam Sınıfı’nın çekildiği Adile Sultan Kasrı, restore edilerek hizmete girdi. Açılışta filmin oyuncuları yıllar sonra biraraya geldi.

30 Kasım 2010 - 15:26

Yeşilçam’ın efsane filmlerinden Hababam Sınıfı’nın çekildiği Adile Sultan Kasrı, restore edilerek hizmete girdi. Açılışta filmin oyuncuları yıllar sonra biraraya geldi.

 
Usta yazar Rıfat Ilgaz’ın en önemli eseri “Hababam Sınıfı”nın çekildiği Adile Sultan Kasrı, beş yıllık restorasyon çalışmasının ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenevi ve kültür merkezi olarak yeniden hizmete açıldı.
Üsküdar'daki Validebağ tesislerinin içinde yer alan kasrın açılış törenine; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek ve Hababam Sınıfı’nın unutulmaz oyuncularının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasını yapan Vali Mutlu, kapalı olan binayı yeniden hizmete açmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Oyunculara da teşekkür eden Mutlu, “Bu çalışkan sınıfı da sınıflarını doldurdukları için kutluyorum. Biz de bu sınıfa kaydolmak için Halit Bey’e özellikle ‘Boş yer var mı?’ diye sorduk. Hepimiz bu sınıfın gönüllü üyeleriyiz” dedi. Filmin oyuncuları Halit Akçatepe (Güdük Necmi), Ahmet Arıman (Hayta İsmail), Tayfun Akalın, İrfan Erol, Bülent Onaran, Ercan Gezmiş, Teoman Ayık, Tuncay Akça ile Mehmet Çatay tarihi binanın merdivenlerinde basın mensuplarına poz verdi.

157 YILLIK BİNA

II. Mahmut’un kızı Adile Sultan adına 1853 yılında yaptırılan Adile Sultan Kasrı, 354 dönüm arazi üzerinde Validebağ Tesisleri içinde bulunuyor. 916 yılından bu yana eğitim amaçlı kullanılan Adile Sultan Kasrı, 1975’te “Hababam Sınıfı”na ev sahipliği yaparak herkesin merak ettiği bir mekân haline dönüşmüştü.Hababam Sınıfı Müzesi olarak da kullanılan Adile Sultan Kasrı, yıprandığı için 2005 yılında restorasyona alınmıştı.

 


ARŞİV