Öğretmenler 'Barış' istedi

Eğitim emekçileri, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nde Kadıköy’de barış için oturma eylemi yaptı

09 Ekim 2015 - 09:43
Eğitim emekçileri, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nde Kadıköy’de barış için oturma eylemi yaptı

Eğitim-Sen 2 Nolu Kadıköy Şubesi, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nde Altıyol’da oturma eylemi düzenledi. Öğretmenlik mesleğine ve meslek onuruna sahip çıktıklarını söyleyen eğitimciler bu yılki Dünya Öğretmenler Günü’nü, Yalova valisinin hakaret etmesi sonucu kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Halil Serkan Öz ve Suruç’taki bombalı saldırıda yaşamanı yitiren öğretmen Süleyman Aksu’ya adadı.
“BARIŞ İSTİYORUZ”
Süleyman Aksu ve Halil Serkan Öz’ün fotoğraflarını taşıyan öğretmenler yaktıkları  mumlarla “Barış” yazdı. Eylemde basın açıklamasını Eğitim-Sen Kadıköy Şube Başkanı Turgut Yokuş okudu. “Öğretmenler ülkenin içine itildiği çatışma süreci ve AKP eliyle yaratılan kaos ortamından büyük bir endişe duymaktadır” diyen Yokuş, Türkiye’deki öğretmenlerin 5 Ekim’i, her yıl diğer ülkelerdeki meslektaşlarına kıyasla daha mutsuz karşıladığını ifade etti.
“Yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü, bizler için klasik anlamda “kutlanan”  bir gün olmaktan çok, tüm eğitim ve bilim emekçilerinin uluslararası alanda birlik, dayanışma  günü olma özelliğini sürdürüyor” diyen Yokuş, savaş çığırtkanlığına karşı, barış koşullarının bir an önce sağlanmasını istediklerini ifade etti.
Öğretmenler basın açıklamasından sonra hep birlikte şarkı söyledi.
 
Ayvalıtaş 22 yaşında!
İstanbul Ümraniye’de Gezi Direnişi’nde bir arabanın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş 22.yaş gününde anıldı. 30 Eylül 1993 yılında dünyaya gelen Mehmet Ayvalıtaş ve diğer Gezi şehitleri  için eski Moda Bostanı’nda fidan dikildi. Ayvalıtaş ailesinin çağrısıyla düzenlenen etkinlikte Mehmet Ayvalıtaş için ilk fidanı baba Ali Ayvalıtaş dikti.

ARŞİV