Gençlerden eğitim çınarlarına moral

Yeditepe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri her perşembe günü Adile Sultan Kasrı Huzurevi’ni ziyaret ediyor.

18 Ocak 2011 - 16:33

Yeditepe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri her perşembe günü Adile Sultan Kasrı Huzurevi’ni ziyaret ediyor.


Yeditepe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4. sınıf öğrencileri, 2009 yılında Yrd. Doç. Dr. Ayşe Binay danışmanlığında Adile Sultan Kasrı Huzurevi’nde yaşayan emekli öğretmenlere manevi destek olmak için hayata geçirdikleri “Eğitimin çınarları geleceğin umutları ile el ele” projesini bu sene de yenilenen ekibi ve farklı etkinlikleri ile devam ettiriyor.
Yeditepe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ayseli Usluata’nın desteğini alan öğrenciler her perşembe günü Adile Sultan Kasrı Huzurevi’ni ziyaret edip, düzenledikleri fasıl, tiyatro, tarihi mekân gezileri ve yemek organizasyonları ile meslek hayatları boyunca yüzlerce öğrencinin geleceğini aydınlatmış eğitimin çınarları ile unutulmaz anlar yaşıyor.
Proje ile manevi hazzın yanında akademik platformda öğrendikleri bilgileri pratiğe dökme şansı yakalayan öğrenciler; halkla ilişkiler ve tanıtımın sosyal sorumluluk projeleri, iletişim çalışmaları, sponsorluk faaliyetleri ve etkinlik yönetimi gibi önemli bölümlerinde deneyim kazanarak iş hayatına bir adım önde başlamanın kapılarını aralıyor.

KİTAPLAR RAFTA KALMASIN DİYE

Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü öğrencileri projelerinin ilk aşamasında yürüttükleri “Kitaplar rafta kalmasın” kampanyası ile kitap bağışları topladı ve Adile Sultan Kasrı Huzurevi'nde “Yeditepe Üniversitesi Kütüphanesi”ni oluşturdu. Projeye “İletişimle Rengârenk” kampanyasıyla devam eden öğrenciler, İdealist Nesil Anaokulu öğrencileri ile emekli öğretmenleri; nesiller arası iletişimin kopmadığını ve daha da güçlenerek devam ettiğini vurgulamak amacı ile buluşturdu. Kampanya kapsamında anaokulu öğrencilerinin, hazırladıkları şiirleri ve gösterileri sunmasının ardından emekli öğretmenler, üniversite ve anaokulu öğrencileri kolları sıvayarak rengârenk boyalarla el baskısı yaptı. Üç nesil bir arada büyük bir keyifle yapılan resim çalışmaları 06.12.2010 ve 10.12.2010 tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ek binasının giriş katında sergilendi. Aktivite kapsamında kendi elleriyle tatlı ve tuzlu yiyecekler hazırlayan üniversite öğrencileri, emekli öğretmenler ile iletişimi kuvvetlendirmek amacıyla keyifli bir sohbet ortamında emekli öğretmenlerin anıları ve paylaştıkları hayat deneyimleri eşliğinde bir yemek günü düzenledi.
Prof. Dr. Ayseli Usluata ve Yrd. Doç.Dr. Ayşe Binay’ın geleceğin umutları olarak gördükleri üniversite çatısı altındaki eğitimlerinin son basamağına gelmiş öğrencilerini destek ve önderlikleri ile tam donanımlı bir şekilde iş hayatına hazırlarken; çevrelerinin ihtiyaçlarına duyarlı bireyler olarak hayata atılmalarına yardımcı oluyor. Önümüzdeki yıllarda da devam etmesi planlanan “Eğitimin çınarları geleceğin umutları ile el ele” projesine ve etkinliklerine destek olmak isteyenler Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ile irtibata geçebilir ve Facebook’ ta projenin adına açılmış olan gruptan kampanya ve etkinlikleri takip edebilirler.


 


ARŞİV