e-Devlet üzerinden hayvan sahiplenme dönemi başladı

Belediye barınaklarında bakılan hayvanların sahiplendirilmesini kolaylaştıracak bir uygulama e-Devlet tarafından devreye sokuldu

13 Ekim 2022 - 11:30

Artık e-Devlet’ten sokak hayvanlarını sahiplenmek mümkün olacak. Yeni uygulamayla barınaklardaki hayvanlara yuva bulunmasına destek olunması bekleniyor.

Yeni uygulamada şimdilik üç belediyenin; Ankara Keçiören Belediyesi ile İstanbul Büyükçekmece ve Bağcılar belediyelerinin barınaklarındaki hayvanların bilgileri yer alıyor. Uygulamanın önümüzdeki günlerde geliştirilmesi planlanıyor.

UYGULAMA NASIL ÇALIŞIYOR?

Kimlik bilgileri ile e-Devlet'e giriş yapıldıktan sonra arama çubuğuna “hayvan sahiplenme” yazılarak, şimdilik üç belediyenin yer aldığı sonuç ekranına ulaşılabiliyor. e-Devlet’te hayvan sahiplenme uygulamasına giriş detayları ise şu şekilde;

- e-Devlet'e girip hesap bilgilerinizle giriş yapın.

- Arama çubuğuna "Hayvan Sahiplenme" yazın.

- Önünüze gelen seçeneklerden istediğiniz barınağı seçin.

- Yeni ev arkadaşınızın kim olmasını istediğinizi seçin.

- Başvurunuzu yapın.

- Barınakla iletişime geçin.

PETSHOPLARDA YASAKLANMIŞTI

Resmi Gazete’de 14 Temmuz 2021 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren Hayvanları Koruma Kanunu ile birlikte 14 Temmuz 2022'den itibaren evcil hayvan satışları petshoplardan kaldırılmıştı. Evcil hayvan satış yerleri, kedi ve köpeklere ilişkin katalog ve benzeri görsel bilgiler bulundurabiliyor. İlgililer bunlardan seçtikleri kedi ve köpekleri, Tarım ve Orman Bakanlığı'nca izin verilen üretim yerlerinden teslim alabiliyor.


ARŞİV