Doğanay Güzelgün'ün katiline 20 yıl hapis

Kadıköy Bostancı’da bisikletli Doğanay Güzelgün'e çarparak ölümüne neden olan sürücü Temel Ünlü, 'Olası kastla ölüme neden olma' suçundan 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı

18 Mart 2024 - 16:28

18 Temmuz 2023 tarihinde Kadıköy Bostancı'da polis kontrol noktasından kaçarak bisikletli Doğanay Güzelgün’ün ölümüne sebep olan otomobil sürücüsü Temel Ünlü’nün cezası belli oldu. Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya getirilen Ünlü’ye, 'Olası kastla ölüme neden olma' suçundan 20 yıl hapis cezası verdi.

Ünlü, kazanın ardından aracından inerek olay yerinden kaçmış ve günlerce bulunamamıştı. 17 suç kaydı olduğu bilinen Ünlü, 71 gün boyunca delil karartmak maksadıyla kaçmış ve 71 günlük kaçışın ardından Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’ne gelerek teslim olmuştu. Teslim olduktan sonra Sulh Ceza Hakimliği tarafından “Taksirle ölüme neden olma” suçundan tutuklanarak Maltepe Cezaevi’ne gönderilen Ünlü için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede ‘Bilinçli taksirle ölüme neden olma suçundan 2 yıl 6 aydan 9 yıla kadar hapis cezası ile ceza istenmişti.

Mahkeme, bugün görülen duruşmada Ünlü’nün uslanmaz bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek cezada indirimi uygulamadı. Temel Ünlü savunmasında, “Fren yaptım ve direksiyonu kırdım. Ancak kazaya engel olamadım. Ben olaydan sonra kaçtım. Çünkü can güvenliğimden korktum. Bu olay haberlere yansımıştı ve sanki cinayetmiş gibi anlatılıyordu. İçinde bulunduğum durumdan memnun değilim" dedi.

İNDİRİM UYGULANMADI

Bir önceki duruşmada mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı, sanık Temel Ünlü'nün 'Olası kastla ölümü neden olma' suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Temel Ünlü'nün 'Olası kastla ölümü neden olma' suçundan 20 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti sanığın olaydan sonra kaçtığı ve yaklaşık 2 ay boyunca teslim olmadığı, olaydan sonra tanık Mehmet Can Çoban'ı kaza yerine kazayı üstlenmesi için gönderdiği, ayrıca sanığın ikinci kez tekerrüre esas sabıka kaydı bulunduğu dikkate alındığında uslanmaz bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek indirim uygulamadı.


ARŞİV