Dünya Kanser Günü etkinliği Kadıköy'de

Sağlık Bakanlığı İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü, 4 Şubat Dünya Kanser günü nedeniyle Kadıköy’de bir yürüyüş ve etkinlik düzenleyecek.

05 Şubat 2016 - 10:33
Sağlık Bakanlığı İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü, 4 Şubat Dünya Kanser günü nedeniyle Kadıköy’de bir yürüyüş ve etkinlik düzenleyecek.
6 Şubat Cumartesi günü Moda sahilindeki İSKİ binası önünden saat 10.00’da başlayacak “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” Kızıltoprak Recep Peker caddesinde son bulacak.  İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kanserle Dans Derneği iş birliği ile yürüyüş alanında “Dev Kolon (Kalın Bağırsak) Balonu” kurulacak ve gün boyu vatandaşların ziyaretine açık tutularak kanser erken teşhis ve taramaları ile ilgili bilgilendirmeler yapılacak.

SAĞLIKLI BESLENME ÖNEMLİ
Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Başak Oyan Uluç, 4 Şubat Dünya Kanser Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kanser sebeplerine bakıldığı zaman, bunların yüzde 60-80’inin önlenebilir sebepler olduğunu belirten Uluç, ideal vücut ağırlığını koruma, sağlıklı beslenme, sigara ve alkolden uzak durma gibi aslında çok kolay uygulanabilen yaşam tarzı değişiklikleri ile kanser gelişiminin önüne geçilebileceğini belirtiyor. Prof. Dr. Başak Oyan Uluç “İdeal kiloya sahip olmak için sağlıklı beslenmeli, aşırı kaloriden kaçınmalı ve düzenli egzersiz yapılmalıdır. Sağlıklı beslenmek ile kastedilen dengeli beslenmek, sebze ve meyveyi bol tüketmek, yüksek kalorili yiyeceklerden uzak durmak, aşırı yağ tüketmemek, posalı gıdalar tüketmektir. İşlenmiş etlerden (sucuk, salam, sosis gibi) uzak durulmalı, aşırı tuz tüketiminden kaçınılmalıdır. Yiyeceklerin pişirme yöntemleri de önemlidir. Kızartma, mangalda pişirme, tütsüleme gibi yöntemler kullanılmamalı; haşlama, buğulama ve fırında pişirme tercih edilmelidir.” diyor.


ARŞİV