DİNAMO BASKET GELECEĞE KOŞUYOR

Dinamo Basket altyapının gelişimine önem vererek yürüttüğü stratejisiyle geleceğe emin adımlarla ilerliyor.

10 Mayıs 2012 - 16:25

Dinamo Basket altyapının gelişimine önem vererek yürüttüğü stratejisiyle geleceğe emin adımlarla ilerliyor.

 

Dinamo Basket Spor Kulübü,  kurulduğu 2010 yılından itibaren bayan basketboluna yatırım yaparak gelecek yıllarda iyi bir jenerasyon ile önemli noktalara gelmeyi planlıyor.   Bu hedef doğrultusunda bu yıl ilk defa İstanbul Ligi Küçük Kızlar Seri B kategorisinde liglere katılan Dinamo Basket kız takımı sezonu 11 takım arasından 5. sırada tamamlayarak önemli bir başarı elde etti. Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere toplam 4 gün antrenman programı uygulayan takımın ilk sezonunda iyi bir derece elde etmesinin camiada mutluluk yaşattığı vurgulandı.

 

Dinamo Basket yönetiminden yapılan açıklamada, “Kız takımımızın bütün oyuncuları kendi spor okulumuzdan yetiştirilerek takım seviyesine çıkartılıp, önümüzdeki seneler içinde iyi bir alt yapı oluşturulması hedeflenmiştir. Sezonun bitmesinin ardından antrenmanlarına ara vermeden devam eden Dinamo Basket Kız takımı yeni sezon için Yıldız ( 1997-1998 Doğumlular ) - Küçük ( 1999-2000 Doğumlular ) ve Minik ( 2001-2002 ) kategorilerde bayan oyuncu seçmelerine devam etmektedir” denildi.

 

Küçük Kız takımı antrenörü Kaan Aykut ise yaptığı açıklamada sezonu şöyle değerlendirdi: "İlk defa katıldığımız İstanbul Ligi'nde sezonu 5. sırada tamamlamamız bizler için iyi bir başlangıç oldu. Rakiplerimizin daha tecrübeli olmaları ilk maçlarda dezavantaj olsa da kızlarımız ellerinden geleni yaparak her maçta kazanmak için oynadılar. Sezona başlarken kısıtlı bir kadro ile başlamamız, ağırlıklı olarak küçük yaşta oyuncularımızın olması ve sezon içersinde sakatlıklar ile uğraşmamız aslında bizim için en büyük handikaplardı. Fakat bunlara rağmen ligi iyi bir sırada bitirmemiz önümüzdeki seneler için bizlere iyi yolda olduğumuzu gösterdi. Bu sene bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederim. " dedi.

Dinamo Basket çalışmalarını İstanbul Kadıköy Lisesi Spor Salonu’nda sürdürüyor.

 


ARŞİV