Devridaim Enstitüsü'nden Hataylı kadınlara destek

Devridaim Enstitüsü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Hatay’daki kadınlara destek için toplu dikiş etkinliği düzenledi

07 Mart 2024 - 15:14

İki yıl önce Rasimpaşa Mahallesi’nde açılan Devridaim Enstitüsü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle “Hatay’daki kadınlar için hep birlikte üretiyoruz” diyerek toplu dikiş etkinliği düzenledi. Depremden etkilenen Hataylı kadınlarla dayanışmak için sponsorların da katkısı ile 1-2 ve 3 Mart tarihinde düzenlenen etkinlikte, iç çamaşırı dikildi.  

“KADINLAR İÇİN ÖZEL ETKİNLİK”

Etkinlikte dikiş eğitmeni olan Hare Andaç, “Dünya Kadınlar Günü için özel bir etkinlik yapmak istedik. 3 gün boyunca 60 kişinin katılımıyla iç çamaşırı ürettik. Katılımcıların dikiş bilme seviyesine göre grupları oluşturduk. Çok iyi bilenler diğerlerine yardımcı oldu.” dedi.  

Etkinliğe katılmak için Çekmeköy’den gelen Yasemin Dönmez, “Etkinliği sosyal medyada gördüm. Katılmak istedim. Sosyal sorumluluğun bir parçası olmak çok hoşuma gitti. 8 Mart olması da özel bir anlam taşıyor. Etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

“DESTEK OLMAK İSTEDİM”

Başak Akbaş da “Hatay’daki kadınlara bu etkinlikte iç çamaşırı diktiğim için mutluyum. Destek olmak çok önemli. Nerede etkinlik varsa katılmaya çalışıyorum. Bu şekilde onlar adına bir şeyler yapmak istiyorum.” dedi.

Ayşenur Boşnak ise şunları söyledi: “Gaziantep’te yaşıyorum. Öğrenci olduğum için İstanbul’dayım. Depremde yaşananları gördüm, tanıklık ettim. O yüzden bu etkinliğe katılmak istedim. Bir şeyler yaptığım için kendimi iyi hissediyorum. Dikiş konusunda ise amatörüm. Deneyimli arkadaşlar yardımcı oldu.”

DEVRİDAİM ENSTİTÜSÜ NEDİR?

2022 yılında açılan Devridaim Enstitüsü, döngüsel ekonomi temelinde kolektif bir üretim ve çalışma alanı. İklim değişikliği ve doğa savunuculuğu üzerine söyleşi ve atölyelerin gerçekleştiği  enstitüde  kahve ile çay posalarından takı, tekstil atıklarından çanta ve elbise yapılıyor. 

 

ARŞİV