"Deprem Dayanışma Pazarı" dördüncüsü yapıldı

Kadıköy Belediyesi, depremzede çiftçi, dernek ve kooperatiflerden aldığı ürünler için, belediye bahçesinde dördüncü kez Deprem Dayanışma Pazarı’nı kurdu. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da pazar tezgahının arkasında, ürünlerin satışına katkı sağladı.

08 Nisan 2023 - 17:24

Kadıköy Belediyesinin bahçesinde, 18 Mart Cumartesi günü ilk kez kurulan “Deprem Dayanışma Pazarı” bu hafta dördüncü kez tezgahlarını depremzedelere yardım için açtı.

Belediye çalışanlarının tezgahlarda çalıştığı pazarda; kuru kayısı, portakal, limon, marul, ıspanak, domates ve Samandağ biberi satışa sunuldu. Ayrıca Hatay Defne Kadın Kooperatifi, Samandağ Kadın Kooperatifi, Erzin Kadın Kooperatifi ve Vakıfköy Kooperatifi’nin ürünleri; nar ekşisi, zeytinyağı, reçel, limon şurubu, salça, tuzlu yoğurt, bal, erişte, taze kekik, sumak, acı ve tatlı pul biber, nane ve kabak tatlısı tezgahlarda yer aldı. 

"BU ÜRÜNLER SATILMAZSA..."

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı “Deprem bölgesine gittiğimiz zaman çiftçilerin ürünlerinin çoğunun ellerinde kaldığını gördük. Çiftçimiz ağacından limonunu, mandalinasını, portakalını toplayamamıştı. Belediye olarak hemen Samandağ'da bir depo kurduk. Bu ürünler satılmazsa çiftçinin hayatını sürdürmesi mümkün değil. Biz de zor durumda olan çiftçilerden aldığımız ürünleri Kadıköy'e getirdik, deprem dayanışma pazarında satıyoruz. Depremzede çiftçilere yardım için bütün komşularımı, Deprem Dayanışma Pazarı’na davet ediyorum” şeklinde konuştu.


ARŞİV