CHP Kadıköy’de söyleşi dizisi

CHP Kadıköy'de "Çarşamba Söyleşileri" başladı. 26 Eylül'de gerçekleşen söyleşinin konuğu DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu oldu. Çarşamba Söyleşileri’nin 3 Ekim Çarşamba günkü konuğu ise Cumartesi Anneleri olacak.

26 Eylül 2018 - 13:41

CHP Kadıköy İlçe yönetiminin ekonomi, kültür-sanat, politika, çalışma yaşamı, sosyal haklar, sağlık, insan hakları gibi gündeme dair pek çok konuda gerçekleştireceği “Çarşamba Söyleşileri” başladı.

Her çarşamba saat 19.00’da CHP Kadıköy ilçe binasında yapılan söyleşilerin 26 Eylül Çarşamba günkü konuğu DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu oldu.

Çerkezoğlu “2018 Türkiye’sinde sendikal mücadele ve çalışma yaşamı” başlığı altında çalışma yaşamında ve sendikal alanda son yıllarda yaşanan gelişmeleri ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) eylem planını anlattı. Ekonomik krizin faturasının emekçilere kesildiğini söyleyen Çerkezoğlu "bu kriz bizim krizimiz değildir" dedi. Milli gelirden emekçilere ayrılan payın her geçen yıl düştüğüne dikkat çeken Çerkezoğlu ülkenin yüzde doksandokuzunun yüzde bir için çalışmak zorunda bırakıldığını ifade etti.

Çerkezoğlu ekonomik krizden kurtulmak için önerilerini şöyle sıraladı: Çalışanların ücretlerine zam yapılması ve işten çıkarılmaların durdurulması gerekir. Elektriğe, doğalgaza zam yapılmasın"  

CUMARTESİ ANNELERİ ANLATACAK

Çarşamba Söyleşileri’nin 3 Ekim Çarşamba günkü konuğu ise Cumartesi Anneleri. 1995 yılından bu yana gözaltında kaybolan çocuklarının akıbetini sormak için her hafta İstanbul Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri’nin eylemine 700. haftasında polis müdahale etmişti. CHP Kadıköy’e konuk olacak Cumartesi Anneleri yaşadıklarını, 705. haftasına giren eylemlerini ve mücadelelerini anlatacak.


ARŞİV