Burada her şey çocuklar için

Kadıköy Belediyesi çocuklar için projelerine devam ediyor.Halis Kurtça Kültür Merkezi Çocuk Kültür Merkezi olacak.

24 Temmuz 2015 - 11:05
Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy Belediyesi çocuklar için projelerine devam ediyor. Çocuk Sanat Merkezi, Çocuk Etüt Merkezleri, Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi projelerinin başarıyla sürdüğü Kadıköy’de çocuklar için bir proje daha yolda. 
Kadıköy Belediyesi, Türkiye’nin sayılı çocuk kültür merkezlerinden birini ilçede kurmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda, Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi, Çocuk Kültür Merkezi’ne dönüştürülecek. 
Kadıköy Belediyesi’nin ilgili birimleri şu günlerde Kadıköy Belediyesi Çocuk Kültür Merkezi’nin projelerini hazırlıyor. Her yönüyle çocuklar için tasarlanacak Çocuk Kültür Merkezi’nin sonbaharda açılması planlanıyor. 

FİKİRDİ PROJE OLDU
Uzun yıllar Kadıköy’ün kültürel yaşamına katkıda bulunan Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi özellikle çocuk tiyatrolarına programında ağırlıklı yer veren mekân. Bu yönüyle Kadıköylü çocukların uğrak yeri. 2014 yılında;  ortalama yüzde 70’i çocuklara yönelik olarak gerçekleştirilen 715 etkinliği 57 bin 652 seyirci izledi. 2015yılı Ocak ayında ise 56 çocuk oyununa 4 bin 642 izleyici geldi. Kukla, Hacivat, Karagöz gibi gölge oyunları, müzikli çocuk oyunları çocukların izlediği etkinlikler arasındaydı.
Bu özelliğiyle mekânın Çocuk Kültür Merkezi olması fikrini Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da benimseyerek, ilçede çocuklara yönelik kültürel feeliyetler gerçekleştirecek bir Çocuk Kültür Merkezi’nin yapılması için onay verdiği belirtildi.  

NASIL OLACAK?
Halis Kurtça Kültür Merkezi bundan böyle sadece çocuklara yönelik kültürel faaliyetler için kullanılacak. Kadıköy Belediyesi Kültür Müdürü Prof. Dr. Simten Gündeş, Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi’nin içi ve dışıyla tamamen çocuklar için tasarlanacağını söyledi. 
Kadıköy Belediyesi Çocuk Kültür Merkezi’nde koltuklardan, sahneye, spor ve sosyal alanlardan, tiyatro salonlarına kadar her şey çocuklara göre tasarlanacak. Binanın dışı da çocuk kültür merkezine göre dizayn edilecek. Çocuk Kültür Merkezi’nde çocuklar için sanat atölyeleri de olacak. 

 
YILLARCA HİZMET VERDİ
Halis Kurtça Kültür Merkezi 26 Mart 1999 tarihinde tiyatro, müzik, konferans, söyleşi ve sergi gibi kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapmak amacıyla kuruldu. 166 kişilik tiyatro salonu, 30’ar kişilik 3 adet atölye, 80 kişilik konferans salonuna sahip. 



ARŞİV