Besteler Özden'den, yorumlar radyo sanatçılarından

Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri tarafından organize edilen Bilge Özgen Özel Konseri’nde, sanatçının eserleri tanınmış radyo sanatçıları tarafından yorumlandı.

25 Ocak 2011 - 10:16

Türk Sanat Müziğinin unutulmaz bestelerine imza atmış yılların sanatçısı Bilge Özgen Özel Konseri, Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri tarafından 13 Ocak 2011 Perşembe akşamı gerçekleştirildi.
Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salonda düzenlenen konserin açılış konuşmasını yapan Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu, “Değerli sanatçımız Bilge Özgen’e de daha nice yıllar müziğimize yeni eserler kazandırmasını diliyoruz” dedi.
Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri ev sahipliğinde gerçekleştirilen gecede, Özgen’in eserleri; TRT İstanbul Radyosu’nun ses sanatçıları Serap Kuzey, Çiğdem Yarkın, Nusret Yılmaz, Sadiye Erimli, Nilüfer Dorak ve Tayfun Atalan tarafından yorumlandı.
Gecenin birinci bölümünde Bilge Özgen şefliğinde çalışmalarını sürdüren Kadıköy Belediyesi Kadıköy Korosu ile koro elemanlarından Cem Adalı, Gülay Dereli, Gamze Şahin ve Bülent Ağcabey’in solo konseri yer aldı. Koro, Bilge Özgen tarafından yönetildi. Geceye Bilge Özgen ve Serap Kuzey’in dansı damgasını vurdu.
İkinci bölüm, solistler geçidi olarak TRT İstanbul Radyosu sanatçılarının Bilge Özgen bestelerini yorumladığı konseri ile sona erdi.
Geceye konuk olarak katılan söz yazarları Yalçın Benlican ve Sami Derintuna da, Bilge Özgen’in bestelediği güftelerini sahnede okudular. Ayrıca geceye konuk olarak Tülin Korman, Zeynettin Maraş, Tekin Gönenç’in yanı sıra çok sayıda sanatçı katıldı.

 


ARŞİV