Barış'lar Kadıköy'de SS kitabını anlattı

Gazeteci yazarlar Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu, yeni çıkan kitapları ‘SS’ için CKM’de okuyucuları ile buluştu. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da söyleşide seyirciler arasındaydı.

10 Nisan 2023 - 13:13

Gazeteci yazarlar Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu, “Aslında Neyi Seçeceğiz” söyleşisi için Caddebostan Kültür Merkezi'nde (CKM) okuyucularıyla buluştu ve Kadıköy Belediyesi Kültür Yayınları Kitabevi’nde yeni çıkan ‘SS’ kitaplarını imzaladılar. 

Kadıköy Belediyesi’nin CKM’de düzenlediği söyleşi ve imza gününün son konukları, SS isimli kitapları geçtiğimiz hafta piyasaya çıkan Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu oldu. 

8 Nisan Cumartesi günü CKM’de düzenlenen söyleşi ve imza gününde konuşan Pehlivan, ‘SS’ kitabında, ne gibi bölümlerin ve nelerin yazılacağını bir yıl boyunca düşündüklerini söyledi. Pehlivan, “21 yıllık AKP iktidarının sonucunda, büyük bir çürümeyi, devletteki büyük yozlaşmayı konuşuyorsak, Süleyman Soylu bunun vücut bulmuş halidir. Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı’nın ilişkilerini anlatırsak, devletteki yozlaşmayı çok daha iyi resmedebiliriz diye düşündük” dedi. 

“DEVLETTE TEMİZLİK İSTEYENLER VAR”

Pehlivan, ‘SS’ kitabında kimlerin nasıl fotoğraflar çektirdiğini, kimlerin kapalı kapılar ardında nasıl işler çevirdiğini, örnekleriyle belgeleri anlatmaya çalıştıklarını kaydetti. Pehlivan “Bu kitaptaki belgeler ve bilgilerin, büyük bir çoğunluğu, hala devlette görevli olan polislerden, savcılardan, hâkimlerden ve bürokratlardan bize ulaştı. Yani sizin gibi kaygıları olan, sizin gibi bu düzenin değişmesini isteyen, bu kirliliğin artık temizliğe erişmesini isteyen insanlar var devlette, onun için ben umutluyum ve sizin de umutlu olmanızı isterim” şeklinde konuştu. 

“EN AĞIR ÖRNEĞİNİ ‘SS’ KİTABINA KOYDUK”

Pehlivan sözlerine şöyle devam etti: “Biz ne zaman Süleyman Soylu hakkında konuşsak, aklımıza fotoğraf albümleri geliyor değil mi? Her suçluyla fotoğrafı oluyor, peki neden suçlular Türkiye Cumhuriyeti’nin İçişleri Bakanı’yla fotoğraf çektirmeyi tercih ediyor? Normalde ondan kaçmaları gerekmiyor mu? İçişleri Bakanı’nın görevi suçlularla mücadele etmek değil mi? Demek ki değil ya da o suçluların başka bir hesabı var. Bakın, o insanlar o fotoğrafları çektirerek bir imtiyaz sağlıyorlar, bazı kapıların açılması için bir çilingir görevi görüyor o fotoğraflar. Biz bunu aylardır, yıllardır anlatıyoruz, bunun en ağır örneğini ‘SS’ kitabına koyduk”. 

“SUÇUN ARKASINDAKİ GÜÇ O FOTOĞRAFLAR”

Pehlivan’dan sorna söz alan Terkoğlu da Süleyman Soylu’nun fotoğraflarına değinerek, “Suç işleyenlerin normalde ilk yapacakları iş, onları yakalayacak kişilerden kaçmak. Bunlar ne yapıyorlar, ‘SS’ kitabının sonunda bir fotoğraf albümü var, ona bakın. Suçları işleyenler gidip, İçişleri Bakanı ile fotoğraf çektiriyorlar. Bu sayede hiç korkmuyorlar, bu suçun ardındaki güç, o fotoğraflar” dedi. Binlerce yurttaşı dolandıran Thodex’in sahibinin yurt dışına kaçtıktan sonra, uluslararası arama bülteninin çıkarılmadığını kaydeden Terkoğlu, Thodex’in sahibinin de Soylu tarafından makamında ağırlandığını hatırlattı.  

“HEPİMİZ ENKAZ ALTINDAYIZ”

Terkoğlu konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bir kitap yazarsınız ve birine ithaf edersiniz, size o kitabı yazdıran duyguyu en iyi temsil ettiğini düşündüğünüz kişiye ithaf edersiniz. Biz kitabımızın girişine şöyle yazdık; enkaz altındaki yalnız halkımıza. Çünkü sadece 11 il enkaz altında değil, hepimiz enkaz altındayız, yalnızız. 

“O İNSANLARI YALNIZ BIRAKMAYIN”

‘SS’ kitabını yazdıklarından dolayı, başlarına birçok şeyin gelebileceğini ve bunların hiçbirinin önemi olmadığını söyleyen Pehlivan, her şeyin bedelini göze alarak kitabı yazdıklarını vurguladı. Pehlivan “Sizden bir ricamız var, bu kitabı okursanız, öğrendiklerinizi lütfen çevrenize anlatın. Bu kitapta çok acı öyküler var, o insanları yalnız bırakmayın” dedi. 

“SANA SÖZ KADIKÖY” 

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ise söyleşinin sonunda şöyle konuştu: “Onların niye seçilmemesi gerektiğini Kadıköy’den anlatacağım. Çok basit iki şeyle; Kadıköy’ün göbeğine 42 katlı dört blokluk bina onların döneminde yapıldı. Altı tane tren istasyonunu yıllardır vermiyorlar, atıl durumda tutuyorlar. Kadıköy’e Kadıköylüye ihanet ediyorlar, Kadıköylüyü kaymak tabaka olarak tanımlayıp, ötekileştiren kişiyi seçmeyeceğiz. Onun yerine ‘sana söz Kadıköy’ diye herkesi kucaklayan, herkesle beraber olan lideri seçeceğiz. Bu da bizim Kadıköy’e sözümüz, sana söz Kadıköy”.

 


ARŞİV