Barış Manço Evi net'te

Hayranları, Kadıköy Belediyesi tarafından müze olarak düzenlenen Barış Manço Evi’nde, yeni düzenleme sayesinde artık internet üzerinde sanal gezinti de yapılabiliyor.

23 Aralık 2010 - 11:22

Hayranları, Kadıköy Belediyesi tarafından müze olarak düzenlenen Barış Manço Evi’nde, yeni düzenleme sayesinde artık internet üzerinde sanal gezinti de yapılabiliyor.


Aramızdan ayrılalı çok uzun zaman oldu ama biz onu hiç unutmadık. Unutamadık güler yüzünü, tatlı dilini. Çocukluğumuzun kahramanı, tatlı dilli ağabeyi, amcası, dayısı kısacası gülen adamıydı Barış Manço. Belki hiç görmedik yüzünü, belki sadece televizyonun renkli camından izleme imkânımız oldu Barış Ağabey’i ama sanki o bizim yıllardır tanıdığımız, her gün selamlaştığımız bir ağabeyimizmiş gibi girdi hayatımıza. Onu izledik süt içtik, onu izledik yemeklerimizi yedik ve büyüdük, onu izledik çevremizi, sevdik, arkadaşlığı öğrendik vesaire vesaire… Yokluğun seni unutturamadı Barış Ağabey. Öyle ki taa Kocaeli’nden hayranların geldi Kadıköy’e, Kadıköy Belediyesi’ne. Seni hiç unutmamışlar. Hani o müthiş programın vardı ya “7’den 77’ye”…Benim gibi programını hiç kaçırmadan izleyen iki genç arkadaş… Yunus Akyürek ve Yavuz Bilgiözü pırıl pırıl birer işadamları olmuşlar şimdi. Bir talepleri vardı Kadıköy Belediyesi’nden. www.360 kare.com adlı bir internet siteleri var. Bu sitede görmek istediğiniz ortamları fotoğraflarla üç boyutlu olarak görebiliyorsunuz. Yani bir anlamda sanal ziyaret yapmış oluyorsunuz.
BARIŞ AĞABEYİMİZE VEFA BORCUMUZ
Yunus Akyürek ve Yavuz Bilgiözü, Kadıköy Belediyesi Barış Manço Evi’ni sanal olarak gezilebilir hale getirmek istediklerini ve bunu hiçbir karşılık beklemeden sadece ve sadece Barış Manço’ya olan sevgilerinden dolayı yapmak istedikleri talebiyle Kadıköy Belediyesi’ne başvurdular. Bilgi İşlem Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıda projenin ilk adımları atıldı. Toplantıya Barış Manço’nun oğlu Doğukan da katıldı ve aldığımız duyumlara göre Yunus Akyürek ve Yavuz Bilgiözü’nün bu düşüncesi kendisini ve Manço ailesini çok duygulandırmış.
Artık Kadıköy Belediyesi sayfasından (kadikoy.bel.tr) girildiğinde “Hizmetler” bölümünden “Kültürel Hizmetler” bölümü tıklandığında Barış Manço Evi’ni sanal ortamda gezmek mümkün. Barış Manço’nun evinde istenilen oda 360 derece görüş açısıyla gezilebiliyor. Yüksek çözünürlüklü fotoğraf karelerinin birleştirilmesiyle oluşturulan panoramik görüntülerde, istenilen detaylar büyütülebiliyor.
KADIKÖY BELEDİYESİ MÜZE OLARAK DÜZENLEDİ
Sevilen sanatçı Barış Manço’nun Kadıköy Belediyesi tarafından müze olarak düzenlenen evinin resmi açılışı, 20 Haziran 2010 tarihinde ailesi, dostları ve yakınlarının katıldığı bir törenle yapılmıştı.
Türkiye’nin “Barış Manço 81300 Moda” adıyla tanıdığı Barış Manço’nun Moda Yusuf Kamil Paşa Sokakta bulunan evi, Halk Bankası’nın desteği, Türkiye’nin ilk oyuncak müzesini kuran Sunay Akın’ın danışmanlığı ve sahne tasarımcısı Ayhan Doğan’ın yaratıcılığıyla müze haline getirilmişti.
Hayranları, müze haline dönüştürülen Barış Manço Evi’nde, yeni düzenleme sayesinde artık internet üzerinde sanal gezinti de yapabilecek.

Mustafa SÜRMELİ


ARŞİV