Barış Manço Evi'ne ziyaretçi akını

Tüm Türkiye’nin sevgisini kazanan Barış Manço’nun, aramızdan ayrılışının 24. yılında Kadıköy Moda’da bulunan ve müze haline çevrilen evi ziyaretçi akınına uğradı. Sanatçının kurduğu Kurtalan Ekspres de CKM’de konser verdi.

02 Şubat 2023 - 10:21

Barış Manço’nun aramızdan ayrılışının 24’üncü yılında, müzeye çevrilen Moda’daki evi, her yıl olduğu gibi bu yıl da, 31 Ocak'ı 1 Şubat'a bağlayan gece saat 24.00’a kadar sevenleri tarafından ücretsiz olarak ziyarete açıldı. 

ZİYARETÇİ AKINI

Sanatçının gitarı, plakları, özel eşyaları, aksesuarları, giysileri, orijinal konser afişleri, kendi çalışma tablolarının sergilendiği ev, sevenleri tarafından ziyaretçi akınına uğradı. 

Bu özel günün ziyaretçilerinden Niyazi Çavuşoğlu sanatçıyı andıran kıyafet, saç ve bıyık şekliyle dikkat çekti. Tüm kıyafetleri kendisinin tasarladığını söyleyen Çavuşoğlu, “Tasarladığım bu kıyafetleri özel olarak yaptırdım. Barış Manço’nun evine bugün onu anmak için geldim. Buraya gönüllü olarak geliyorum ve her geldiğimde ziyaretçiler benimle fotoğraf çektirmek istiyorlar” şeklinde konuştu. 

CKM’DE KURTALAN EKSPRES KONSERİ

Kadıköy Belediyesi de sanatçı için anma konseri düzenledi. Caddebostan Kültür Merkezi’nde 1 Şubat Çarşamba gecesi düzenlenen “Barış Manço’yu Sevgiyle Anıyoruz” programında, sanatçının 1972 yılında kurduğu Kurtalan Ekspres müzik grubu, salonu dolduran sanatçının hayranlarına müzik dolu anlar yaşattı.  
 


ARŞİV