BAK Kadıköy hayat kurtarıyor

Kadıköy Belediyesi, depremin hemen ardından harekete geçti. Belediye, 31 kişilik arama kurtarma takımı ile birlikte TIR’dan dönüştürdüğü iki Gezici Aşevi’ni afet bölgesine gönderdi. Belediye ayrıca Kadıköylülerin teslim ettiği yardım malzemelerini 22 TIR’a doldurarak afet bölgesine yolladı.

06 Şubat 2023 - 21:51

Kadıköy Belediyesi, Türkiye’yi sarsan deprem haberini alır almaz harekete geçti. Belediye, “Orta Seviye Arama Kurtarma” akreditasyonu alarak AFAD ile birlikte afetlere müdahale yetkisi alan Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı-BAK Kadıköy’ü 31 kişilik ekibi ile birlikte afet bölgesine yolladı.

LENA DA ÇALIŞMALARA KATILDI

BAK Kadıköy, Köpekli Arama Timleri sertifikasına sahip arama köpeği Lena’yı da da beraberinde götürdü.

BAK KADIKÖY 14 KİŞİYİ YAŞAMA DÖNDÜRDÜ

6 Şubat Pazartesi öğleden sonra depremden en çok etkilenen Hatay’a ulaşan ekip, Odabaşı Mahallesi’nde çalışmalarına başladı. Ekip, kısa süre içinde sevindirici haberler vermeye gelmeye başladı. 16 aylık bir bebeği enkaz altından sağ çıkaran ekip, 3.5 yaşındaki Zeynep Keleş, 6 yaşındaki Ecrin ve 14 yaşındaki Yaren’i de enkaz altından canlı kurtardı. Ekip, 10 da yetişkini enkaz altından canlı çıkardı.

 

BAK Kadıköy ekibi, Hatay'da çalışmalarına devam ediyor.

GEZİCİ AŞEVİ AFET BÖLGESİNDE

Kadıköy Belediyesi’nin olası afetlerde sıcak yemek dağıtımı yapabilmek için TIR’dan Gezici Aşevi’ne dönüştürdüğü iki aracını da afet bölgesine gönderdi. Gezici Aşev’leri, Hatay’ın Samandağ ve Defne ilçelerinde afetzedelere sıcak yemek dağıtıyor. Belediye, iki adet mobil ikram aracını da Malatya’ya yolladı.

22 TIR YARDIM MALZEMESİ YOLLADI

Belediyenin Hasanpaşa’daki merkez binasında kurulan Kriz Masası, vatandaşların getirdiği yardım malzemelerini TIR’lar ile afet bölgesine yolluyor. Tasnif edilerek kolilere yerleştirilen battaniye, yastık, hijyen seti, temiz kıyafet, elektronik eşya gibi TIR’lar ile afet bölgesine gönderiliyor. Şimdiye kadar 22 TIR yardım malzemesi gönderildi.

 


ARŞİV