Anneler için yeni sınıf açıldı

Kadıköy Belediyesi Merdivenköy Gönüllüleri, Hamit İbrahimiye Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nde eğitim gören otistik çocukların anneleri için özel bir sınıf açtı.

07 Aralık 2010 - 10:40

Göztepe Halit İbrahimiye Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nde, Kadıköy Belediyesi Merdivenköy Gönüllüleri tarafından otistik öğrencilerin anneleri için açılan sınıfta eğitime başlandı.
Yeni açılan bu sınıfta otistik çocukların annelerine el işine yönelik çalışmalarını yürütmeleri için bir sınıf oluşturdu. 2 Aralık Perşembe günü 15 kişiden oluşan anneler için ilk ders verildi. Otistik çocukların annelerine eğitim veren sınıfın ilk dersini, Merdivenköy Gönüllüleri Başkanı Eser Kömürcü ile Merdivenköy Gönüllüleri Sosyal Komite Başkanı Banu Kasabalı da izledi.
Hamit İbrahimiye Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nde özel eğitim gören çocuklar, fiziksel ihtiyaçlarını kendileri karşılayamadıkları için veliler de okul bitiş saatine kadar zorunlu olarak çocuklarının yanında kalıyorlar. Bu konuya bir çözüm getirmek isteyen Merdivenköy Gönüllüleri de çareyi anneler için sınıf açmakta buldu. Konu hakkında bilgi veren Merdivenköy Gönüllü Evi Sosyal Komite Başkanı Banu Kasabalı şöyle konuşuyor:
“Bir engelli ebeveyni olmak ve bunun sorumluluğunu almak kolay değildir. Özellikle otistik velisi olmak hiç kolay değildir. Otistik öğrencilerimiz fiziksel ihtiyaçlarını karşılayamadığından veliler de okul bitiş saatine kadar çocuklarının yanında bulunuyorlar. Çocuklar öğrenim görürken bizde velilerin kendilerini üreterek daha iyi hissedeceği bir ortam oluşturmayı düşündük ve anneler için bir sınıf oluşturduk. Annelerimiz, gönüllü olarak çalışan takı hocasından el işi dersleri alarak artık vakitlerini üreterek geçiriyorlar.”
Halit İbrahimiye Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ile Merdivenköy Gönüllüleri’nin düzenlediği sınıfta üretilen ürünler, 27 Aralık 2010 Pazartesi gününden itibaren Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenecek sergide yer alacak.


ARŞİV