Alman konuklar, engelli merkezini gezdi

Kadıköy Belediyesi 26 Kasım Cuma günü, Bildungs und Begegnungswerk Dortmund (IBB) Derneği’ni ağırladı. Almanya’nın Dortmund Kentinde sosyal ve kültürel alanlarda uluslararası eğitim ve değişim...

07 Aralık 2010 - 10:15

Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi’nin Alman konukları vardı.

Kadıköy Belediyesi 26 Kasım Cuma günü, Bildungs und Begegnungswerk Dortmund (IBB) Derneği’ni ağırladı. Almanya’nın Dortmund Kentinde sosyal ve kültürel alanlarda uluslararası eğitim ve değişim programları düzenleyen IBB Derneği, Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi’ni ziyaret ederek, Kadıköy Belediyesi’nin engelliler alanında gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi aldı. IBB Dourtmund Derneği’nden Kadıköy Belediyesi’ne ziyarette bulunan 12 kişilik grup; sosyal pedagog, sosyal hizmetler uzmanı, sosyolog, özel eğitimci ve dernek yetkililerinden oluşuyor.
Gerçekleştirilen toplantıya hem Kadıköy Belediyesi’nin, hem de İBB Derneği’nin engelliler alanında ortaklaşa çalışma sürdürdüğü Sivil Toplum Kuruluşlarından temsilciler katıldı.
Katılımcılar karşılıklı olarak gerçekleştirdikleri sunumlar ile faaliyetlerini detaylı olarak aktarırken, gelecek yıl içerisinde ortaklaşa gerçekleştirilebilecek çalışmaların planlaması yapıldı. Kadıköy Belediyesi ile İBB Derneği arasında kurulan bu iletişimin önümüzdeki yıllarda karşılıklı eğitim ve değişim programları olarak hayata geçirilmesi hedefleniyor.

20 YILDIR DEĞİŞİM PROGRAMI DÜZENLİYOR
Almanya’nın en köklü derneklerinden biri olan İBB Dortmund (Uluslararası Eğitim ve Değişim Derneği) 20 yıldır uluslararası eğitim ve değişim programları düzenliyor. Uluslararası eğitim ve değişim programlarının toplumlar arasındaki toleransı ve karşılıklı anlayışı arttırdığı ve özellikle uluslararası eğitimin; toplumlar, dinler ve kültürler arasındaki diyalogu güçlendirdiği görüşünde olan IBB Dortmund, bu gerçeğin 11 Eylül 2001 yılında yaşananlarla çok daha önemli bir hale geldiği görüşünde. Derneğin birincil amacı; düzenlediği etkinlikler ile gerçekleştirmek istedikleri rüyaya katkı sağlayabilmek. Rüyaları ise tüm insanların kendilerine ait evlerinin olduğu, özgürlük ve barış içerisinde yaşayabildikleri bir dünya.


 


ARŞİV