Akşener: Partime talimatımdır, Kılıçdaroğlu'nun seçilmesini sağlayın

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kadıköy Şaşkınbakkal’daki seçim irtibat bürosunu ziyaret eden, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “İyi Partililere talimatımdır; Sayın Kılıçdaroğlu’nun seçilmesini sağlayın” dedi.

22 Mayıs 2023 - 22:14

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İyi Parti Başkan Danışmanı Buğra Kavuncu, İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz ve partililer ile birlikte Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kadıköy Şaşkınbakkal’daki seçim irtibat bürosunu ziyaret etti. Akşener'e, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin eşlik etti.

Akşener, AK Parti’nin, zengin fakir arasındaki ayrımda fakirin yanında durmaktan vazgeçtiğini, sosyal devlet anlayışının getirdiği mecburiyetin ortadan kalktığını söyledi. 

“ÇOCUKLAR MERCİMEK YİYOR”

Gittiği vatandaş ziyaretinde, 5 ila 6 yaşlarında zannettiği, zayıflıktan kemikleri sayılan küçük çocuğun, aslında 11 yaşında olduğunu vurgulayan Akşener, “Çocukların en çok yediği şey mercimek çorbası ama içinde soğan yağ ve patates yok, sadece salça ve mercimek var. Çocuğu 5 yaşında diye kucağıma alıyorum. Çocuğun kemikleri sayılıyor, diyor ki ben 11 yaşındayım. Neye uğradığımı şaşırdım. Çocuklar ya obez ya da iplik gibi. Bu seçimi almak zorundayız. Hepi topu iki buçuk milyon seçmen… Zengin zengin olmuş, fakir iyice fakir olmuş, orta halli de fakir olmuş, fakir dibe düşmüş. Bu seçimi çok çalışıp almak mecburiyetindeyiz. Aksi takdirde lüks arabalarda gezenlerin sayısı artar, onların lüks arabaları tekne haline döner. Bağdat Caddesi’nin dışına, Ankara asfaltına çıkalım neler göreceğiz. Derin yoksulluk çoğalmış. ” şeklinde konuştu.

“KAZANACAĞIZ”

Akşener sözlerine şöyle devam etti: “Şimdi burada bulunan bütün arkadaşlarıma hanımefendilere, beyefendilere, gençlere sesleniyorum, İyi Partililere talimatımdır, diğer siyasi partilere gönül veren kardeşlerimden ricamdır ne olur akrabalarınızı, dostlarınızı, arkadaşlarınızı arayın ve sandığa götürün. O sandıkta Sayın Kılıçdaroğlu’na oy vermelerini sağlayın. 13’üncü Cumhurbaşkanı olarak Sayın Kılıçdaroğlu’nun seçilmesini sağlayın. Gençler bu seçimi kaybettiğimiz takdirde yaşayamayacaksınız, kadınlar bu ülkede yaşayamayacaksınız, nefes alamayacaksınız. Meclis ve yasama Cumhur İttifakı’nın, yürütmeyi Millet İttifakı’nın adayı Sayın Kılıçdaroğlu olduğunda, denge ve denetleme mekanizmaları devreye girer, Parlamenter sisteme bu defa hep beraber AK Parti de dahil olmak üzere cümbür cemaat Parlamenter sisteme geçeriz. Dolayısıyla bu ülke tekrar kuruluş ayarlarına geri döner, Atatürk’le kavga biter, Cumhuriyetle kavga biter, kadınların kıyafetleri ile ilgili kavga biter. Esas olan hırsız olmamaktır, arsız olmamaktır, çalmamaktır, çaldırmamaktır. Dolayısıyla bu seçimi el birliğiyle, herkesin kalbine girerek, gönlünü alarak kazanacağız.”

Akşener ziyaretinin ardından, gençlerle kafede sohbet etti.


 


ARŞİV