Adnan Yücel bu yıl Gezi'ye bakıyor…

Bu yıl üçüncüsü yapılacak olan Adnan Yücel Edebiyat ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen Şiir ve Öykü Yarışması’na başvurular devam ediyor.

10 Temmuz 2014 - 14:12

Bu yıl üçüncüsü yapılacak olan Adnan Yücel Edebiyat ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen Şiir ve Öykü Yarışması’na başvurular devam ediyor.
 
Toplumcu şiirimizin önemli şairlerinden Adnan Yücel’in anısını yaşatmak, kişiliğini, düşüncelerini ve yapıtlarını gelecek kuşaklara aktarmak, genç kuşakların dil duyarlılığını artırmak, yazınsal becerilerini değerlendirmek amacıyla düzenlenen Adnan Yücel 3. Edebiyat ve Sanat Festivali kapsamında Şiir ve Öykü Yarışması yapılıyor. Bu yılki yarışmaların teması, “Gezi, Sokak, Sanat” olarak belirlendi.
Adnan Yücel şiirini genç kuşaklara tanıtmanın yanı sıra genç şair ve yazarları yazmaya özendirerek yazınımıza yeni yapıtlar kazandırmak; ödül alan yapıtları yayınlayarak kitlelerle buluşmasını sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmaların şartnameleri yayımlandı.
Yarışmaya şairler en az 5 şiirle, yazarlar ise en az 3 öyküyle katılabiliyor. Yarışmaya gönderilen yapıtların, son başvuru tarihine kadar hiçbir yerde yayınlanmamış olması gerekiyor. Dereceye giren şiirler ve öyküler bir kitapta toplanıp basılacak. Seçici kurulun derecelendirmeden seçeceği şiir ve öyküler de bir arada ve tek bir kitap halinde yayınlanacak.
Yarışmaya son katılım tarihi 1 Eylül 2014 olarak belirlendi, değerlendirme sonuçları ise 2 Ekim 2014’te açıklanacak. Sonuçlar aynı tarihte www.yapisanatevi.org ve www.ayesf.org adreslerinde duyurulacak.
Dereceye giren yarışmacılara plaketin yanı sıra Adnan Yücel kitap seti armağan edilecek. Kitapta ürünü olan şair ve yazarlara kitap yayınlanınca 10’ar adet telif olarak verilecek. Ödül töreni, 4 Ekim 2014 tarihinde düzenlenecek olan Adnan Yücel 3. Edebiyat ve Sanat Festivali etkinlikleri sırasında yapılacak.


ARŞİV