23 Nisan büyük coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kadıköy Belediyesi tarafından hem Kadıköy’de hem de Hatay’da gerçekleştirilen etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Kadıköy’de kutlamalara katılan Başkan Odabaşı, “Dört ayrı noktada çocuklarla birlikte bayramı kutlayacağız, büyük Ata'nın onlara emanet ettiği bayramı hep beraber kutluyoruz” dedi.

23 Nisan 2023 - 20:36

Kadıköy Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı; Selamiçeşme Özgürlük Parkı, Sahrayıcedit 23 Nisan Parkı, Fikirtepe Şehit Jandarma Er Çağlar Mengü Parkı ve Bostancı Tren İstasyonu’nun arkasında gerçekleştirdiği etkinliklerle kutladı. 

Çocuklar; atölyelerde yüzlerini boyadı, sosis balonlar uçurdu, origami, karikatür, slime yaptı, sahnelerde konser ile dans gösterilerini izledi, yeşil alanlarda kurulan şişme oyun parkurunda doyasıya eğlendi. Halat çekme, çuval yarışı, seksek, ip atlama, mendil kapmaca, yakan top gibi geleneksel oyunlarla bayramı kutladı. 

“BAYRAMI HEP BERABER KUTLUYORUZ”

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda çocuklarla beraberdi. Odabaşı “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, büyük Atamız bu bayramı çocuklara emanet etmişti ve onların da coşkuyla kutlayabilmesi için Kadıköy'de dört farklı noktada çocuk etkinlikleri düzenlendi. Dört ayrı noktada çocuklarla birlikte bayramı kutlayacağız, büyük Ata'nın onlara emanet ettiği bayramı hep beraber kutluyoruz" dedi.

İSKELEDE BALON ŞENLİĞİ

Belediye ayrıca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı balon şenliğiyle de kutladı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, DP İlçe Başkanı Savaş Adalet, milletvekili adayı Aysemin Gülmez ve partililerin bulunduğu heyet, iskelede yürüdükten sonra çocuklara balon ve bayrak hediye etti.

DEPREMZEDE ÇOCUKLARI UNUTMADI

Bu yıl programına Hatay Samandağ’ını da ekleyen, Kadıköy Belediyesi,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda depremden etkilenen çocukları da unutmadı. Belediye, çocukların 23 Nisan’ı doyasıya kutlayabilmesi için Hatay’da üç gün süren oyunlar, atölyeler ve yarışmalar düzenledi.BAK ekibi tarafından Samandağ'ıda survivor parkuru ve çeşitli sokak oyunlarıyla çocukların bayramına neşe kattı.  Belediye ayrıca günler öncesinden yapılan çağrılarla Kadıköylülerden topladığı binlerce oyuncağı, Hatay’a götürerek her yaştan çocuğa hediye etti.

 


ARŞİV