19 Mayıs Kadıköy'de coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kadıköy’de bir dizi etkinlikle kutlandı. Yüzlerce bisikletli 21 kilometre boyunca pedal çevirdi

21 Mayıs 2015 - 16:21
19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kadıköyde bir dizi etkinlikle kutlandı. Yüzlerce bisikletli 21 kilometre boyunca pedal çevirdi
 
Erhan DEMİRTAŞ 
Kadıköydeki 19 Mayıs etkinlikleri sabahın erken saatlerinde başladı. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve Kadıköy İlçe Spor Müdürü Tarkan Mercul, İskele Meydanındaki Atatürk anıtı önüne çelenk bıraktı. Törenin ardından Kadıköy Belediyesi Gençlik Merkezi Kalamış Atatürk Parkında bir araya gelen yüzlerce genç çeşitli etkinliklerle19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.
 
YÜZLERCE BİSİKLETLİ PEDAL ÇEVİRDİ
Kadıköydeki kutlamaların en renkli ve heyecanlı görüntüsünü 21 kilometre boyunca pedal çeviren bisikletçiler oluşturdu. Kalamış Atatürk Parkında başlayan bisiklet turunda her yaştan bisikletçi, Türk bayrakları taşıyarak pedal çevirdi.  Bostancıdan Kadıköy Altıyola kadar devam eden bisiklet turunda, sporcular İskele Meydanında hep beraber İstiklal Marşını okudu. Yaklaşık 3 saat süren bisiklet turu Kalamış sahilinde son buldu. Bitiş çizgisinde bekleyen yüzlerce Kadıköylü alkışlar eşliğinde bisikletçileri karşıladı. Kalamış sahilinde yelken açan yelkenciler de oluşturdukları renkli görüntülerle 19 Mayıs kutlamalarına eşlik etti.
Erkek ve kız futbol takımları da 19 Mayıs kutlamaları için karşı karşıya geldi. Kadıköy Gençlik Spor Kulübü ile Nevzad Ayasbeyoğlu Ortaokulunun erkek futbol takımlarının karşılaştığı final maçında Kadıköy Gençlik Spor Kulübü, Nevzad Ayasbeyoğlunu 5-3 yendi. Kadıköy Ticaret Meslek Lisesi ile Erenköy Kız Lisesi arasında gerçekleşen ikinci futbol karşılaşmasında Kadıköy Ticaret Meslek Lisesi, Erenköy Kız Meslek Lisesi takımını 4-2 yendi. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu bütün oyunculara madalya takarak, tişört hediye etti.
 
EĞLENCE VE KONSERLER
Kadıköy Belediyesi Gençlik Merkezi Kalamış Atatürk Parkında devam eden spor müsabakaları ile beraber gençlerin doyasıya eğlenebilecekleri bir alan da oluşturuldu. Oyun alanlarında; Rodeo, canlı langırt, dev bowling, şut becerisi, kareoke, xbox oyun konsolu, salto trambolin, bungee run, gladyatör ve tırmanma duvarı ile eğlenceler gün boyu devam etti. Kadıköy Belediyesi, akşam saat 19.00da üç sanatçıyı ağırladı. Tüm gününü spor ve oyun aktivitelerine ayıran gençler Pilli Bebek, Yasemin Mori ve Mabel Matizin sahne aldığı konserde şarkı dinleyip dans etti.

ARŞİV