100. günde Kadıköy'den destek

Kanun Hükmünde Kararname ile işten çıkarılan ve 100 gündür işe geri dönme talebiyle açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Kadıköy'de eylem yapıldı

17 Haziran 2017 - 14:42

Aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği, İnsan Hakları Derneği, Gezi direnişinde hayatını kaybedenlerin aileleri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların olduğu yaklaşık bin kişilik grup, şu an açlık grevlerini cezaevinde sürdüren eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek vermek için 16 Haziran Cuma saat 19.30'da Kadıköy Süreyya Operası önünde toplandı. Ellerin'de "Nuriye ve Semih serbest bırakılsın, işlerine geri dönsünler" yazılı pankart taşıyan eylemciler "Açlık grevi 100.gününde", "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla buradan yürüyüşe geçtiler. Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen yürüyüş Kalkedon Meydanı'nda son buldu, burada basın açıklaması okundu. 

"HAKLARININ GASP EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"
Bir araya gelen eylemciler adına sanatçı Defne Halman basın açıklamasını okudu. Hükümet yetkililerinin açlık grevini görmezden geldiğini ifade eden Halman, "Hükümet Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'yı açlık greviyle terbiye etmeye, onlara zulmederek diğer KHK mağdurlarına gözdağı vermeye çalışıyor" dedi. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevinde 100.güne girdiğine dikkat çeken Halman "Nuriye ve Semih'in sağlık durumlarında yüz gün, insanlığın yüzünü döndüğü yüz gün... Nuriye ve Semih açlık grevlerinde üçüncü aşamadalar. Üçüncü aşama açlık grevlerinde en son aşamadır. Fiziksel ve biyolojik olarak yıkıldığı  ve insanın beyninden etkilendiği aşamadır. Avukatlarının verdiği bilgiye göre her ikisinin de kalp yetmezliğiyle karşı karşıya olduğu bir gerçektir. İhraç sürecinde, tutuklanma sürecinde psikolojik ve fiziksel olarak çok yıprandılar. Bizler yaşamsal haklarının ve direnme haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceğiz" açıklamasını yaptı. Eylem basın açıklamasının ardından son buldu. 


ARŞİV